EXCLUSIV. Scenariul care ar fi evitat dezastrul la Dinamo: „Acolo s-a greșit!” Dezvăluirea unui membru DDB Elite: „Am avut discuții, acum e prea târziu”

Robert Zanfir / 27.06.2022, 19:20
EXCLUSIV. Scenariul care ar fi evitat dezastrul la Dinamo: „Acolo s-a greșit!” Dezvăluirea unui membru DDB Elite: „Am avut discuții, acum e prea târziu”

Cornel Șfaițer (56 de ani) este convins că Dinamo nu ar fi retrogradat dacă Mircea Rednic nu ar fi fost dat afară din Ștefan cel Mare. Membru DDB Elite, actualul președinte de la Poli Iași a dezvăluit la Playsport Live că a fost aproape de a venit la Dinamo în urmă cu trei, patru ani.

Dinamo se zbate pe marginea prăpăstiei. Aflat în insoflvență, clubul a pierdut aproape toți jucătorii importanți în această vară, iar datoriile financiare au fost și sunt o problemă majoră pentru cei din conducere. Falimentul bate la ușă în Ștefan cel Mare, iar „câinii” nu știu nici măcar unde vor juca în Liga 2. Totuși, clubul încearcă să țină sus moralul suporterilor, prin intermediul postărilor pe conturile de social media.

Scenariul care ar fi evitat dezastrul la Dinamo. Dezvăluirea unui membru DDB Elite

În acest context, Cornel Șfaițer a vorbit despre clubul său de suflet. Actualul președinte de la Poli Iași, care se va bate cu Dinamo în Liga 2, a dezvăluit la Playsport Live că a fost aproape de a veni în Ștefan cel Mare. S-a întâmplat pe timpul lui Ionuț Negoiță.

„Pot spune că în parcursul meu, atât la Botoșani cât și la Sepsi, mereu am ieșit câștigător (din întâlnirile cu Dinamo – n.r.). Cred că i-am bătut… cea mai frumoasă amintire a mea a fost în 2014, în septembrie, stadionul a fost arhiplin, 8000 de oameni, și am bătut Dinamo cu 3-2, cred că la ultima fază.

Cum văd eu lucrurile, e destul de complicat pentru Dinamo. Îmi doresc să își revină, dar liga a doua e destul de complicată. Mi-aș dori să promovăm noi și Dinamo”, a declarat Cornel Șfaițer la Playsport Live.

CITEȘTE ȘI: Dinamo a făcut primul transfer al verii. Aproape de faliment, „câinii” merg pe „repatrieri low-cost”

Mircea Rednic, omul care ar fi evitat dezastrul

Cornel Șfaițer este convins că Mircea Rednic ar fi evitat retrogradarea. Totuși, antrenorul a fost pus pe liber de Iuliu Mureșan. A urmat cel mai negru sezon din istorie și retrogradarea în premieră din Liga 1.

(daca îl interesează funcția de adminstrator special la Dinamo – n.r.) Anul trecut, daca ajungea, cred că Dinamo nu era în liga a doua. La selecție, la antrenori, la pregătirea de iarnă, acolo s-a greșit. Trebuia lăsat Mircea, e un tip orgolios.

Sigur Mircea Rednic nu retrograda cu Dinamo, nu mergea la baraj. Ceea ce s-a întâmplat în iarnă, era timp de multe lucruri. Acum, după război… Dar cred că Dinamo putea arata altfel”, a mai spus Cornel Șfaițer, cunoscut ca membru DDB Elite.

Cornel Șfaițer, aproape de Dinamo

Fostul oficial de la Botoșani și de la Sepsi a dezvăluit că a fost la doar un pas de Ștefan cel Mare. Cornel Șfaițer a recunoscut, de-a lungul timpului, că este un mare fan al roș-albilor.

„Eu am avut discuții cu domnul Negoiță și în 2017, 2018. Acum e prea târziu, vara trecută am vorbit. Dar acum sunt la Iași, mi-e foarte greu și mie. Era complicat să stau zi de zi în București și am făcut alegerea să rămân acasă.

La Dinamo ai presiunea asta financiară. E greu, oricine vă veni acum. Degeaba vă spun eu un nume acum. La Dinamo e nevoie de o infuzie de capital. Trebuie bani, bani mulți, numai așa poți. Nu înseamnă că faci minuni, dar la Dinamo e nevoie. Îi vă fi greu la oricine, cu datoriile care sunt, să atragă jucători.

Mi-aș dori macar să supraviețuiască și să se schimbe lucrurile. Mai e și problema asta cu stadionul…”, a mai spus Cornel Șfaițer la Playsprot Live.