EXCLUSIV. Super-prima de ultim moment propusă băieților lui Dusan Uhrin jr. Ce sumă vor primi „câinii” și care este numele surpriză care a oferit bani

Autori: Bădulescu Silvian, Cătălin Mureșanu / 21.05.2022, 10:09
EXCLUSIV. Super-prima de ultim moment propusă băieților lui Dusan Uhrin jr. Ce sumă vor primi „câinii” și care este numele surpriză care a oferit bani
  • Dinamo trece prin cel mai dificil sezon din istorie. Pentru prima dată, „câinii” vor juca baraj de menținere în Liga 1 contra Universitătii Cluj. Dacă în trecut, cei care se aflau la conducerea clubului promiteau prime pentru victorii cu Steaua, câștigare de trofee sau calificare în grupele competițiilor europene, situația din prezent este în antiteză;
  • Playsport.ro a aflat, în exclusivitate, care este imboldul financiar pe care jucătorii lui Dusan Uhrin jr. îl vor primi, respectiv împărți în cazul evitării retrogradării, un obiectiv devenit realitate pentru Dinamo în ultimele stagiuni;
  • De asemenea, Playsport.ro completează, în exclusivitate, și numele celor care, cot la cot, au pus bani pentru a-i stimula pe jucători. Personajul-surpriză din această „alianță” este Claudiu Florică, cel care a sponsorizat și pe Academica Clinceni în acest retur sau pe Rapid în trecut.

75.000 de euro pentru salvarea de la retrogradare

Deși în presă s-a vehiculat o sumă înjumătățit mai mică, în ziua meciului, pot-ul a fost aproape dublat. Conform Playsport.ro, „câinii” vor primi 75.000 de euro pe care jucătorii ar urma să-i împartă în cazul în care vor evita prima retrogradare din istoria clubului în dubla manșă cu „U” Cluj.

La această cifră au contribuit cei mai importanți oameni care au susținut financiar Dinamo în ultima perioadă: Marian Iuhasz, membru elite în DDB, Gheorghe „Tata” Nițu, Claudiu Ciolan, șeful clinicii Smile Center sau Nicolae Badea.

Totodată, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar RTZ & Partners SPRL, și-a adus și el aportul. Bineînțeles, Programul „DoarDinamoBucurești”, cunoscut pentru faptul că a împrumutat sume importante clubului, nu putea să lipsească din această ecuație.

Totuși, surpriza este Claudiu Florică. Acesta a investit, sub formă de sponsorizări, bani și la Academica Clinceni, formație deja retrogradată în Liga a 2-a chiar în acest retur de campionat. În trecut, este cunoscut faptul că a sprijinit financiar și pe Rapid București.

Dinamo joacă astăzi, 21 mai, de la ora 20.30 pe „Cluj Arena” prima manșă a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1. Returul este programat la o săptămână și o zi, pe 29 mai, pe bătrâna arenă din „Ștefan cel Mare” ce urmează să fie dărâmată la capătul acestei stagiuni.

Dinamo scapă de o datorie de peste un milion de euro

Veștile bune au venit în lanț în ultimele zile la Dinamo. Pe lângă această primă promisă jucătorilor, ieri, formația din „Groapă” a scăpat de două datorii mari: una de 38 milioane de lei către fostul patron, Ionuț Negoiță, dar și una de 1,1 milioane de euro către Politehnica Timișoara în ceea ce privește trecerea lui Dorin Rotariu de la Dinamo la Club Brugge.

Mai exact, Politehnica Timișoara și Dinamo s-au judecat ani buni pentru cota pe care bănățenii au solicitat-o din transferul lui Dorin Rotariu la Club Brugge. Prin lichidatorul societății aflate în faliment, timișorenii au solicitat suma de 5.418.600 lei drept procent din tranzacția dintre Dinamo și belgieni, însă, în luna noiembrie a anului trecut, au pierdut procesul pe fond de la Tribunalul București.

Lupta a continuat la Curtea de Apel, după ce bănățenii au contestat decizia primei instanțe. La intrarea în insolvență a SC Dinamo 1948 SA, lichidatorul societății care, în trecut, i-a aparținut lui Marian Iancu, a solicitat  înscrierea la masa credală cu suma menționată mai sus, iar judecătorul sindic a trecut cifra sub condiție în tabelul de creanțe, până la finalul proceselor.

În acest moment, după ce Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului București, dinamoviștii pot radia din calcule o sumă care, altfel, ar fi îngreunat, cu siguranță, planul de reorganizare propus de RTZ Partners SPRL, administratorul judiciar SC Dinamo 1948 SA.