EXCLUSIV. Vlad Iacob a mers la Viorel Cataramă. „Am avut, recent, o discuție. Rămâne să mă gândesc”. VEZI de ce depinde posibilitatea ca milionarul să investească la Dinamo!

Cătălin Mureșanu 25.07.2022, 13:32
EXCLUSIV. Vlad Iacob a mers la Viorel Cataramă. „Am avut, recent, o discuție. Rămâne să mă gândesc”. VEZI de ce depinde posibilitatea ca milionarul să investească la Dinamo!
 • Vlad Iacob, proaspătul administrator special al SC Dinamo 1948 SA, i-a propus și lui Viorel Cataramă să preia pachetul majoritar de acțiuni din cadrul societății;
 • Omul de afaceri a confirmat, pentru PlaySport.ro, discuțiile și spune că urmează să gândească. Milionarul spune că răspunsul său depinde de votul din Comitetul Creditorilor și validarea judecătorului sindic în cazul recalibrării planului de reorganizare.
 • SC Dinamo 1948 SA, societatea pe acțiuni care administrează clubul înregistrat cu adresa în Șoseaua „Ștefan cel Mare” nr. 7-9, care se află într-o nouă reorganizare judiciară, după cea din „era Negoiță”, are nevoie intensă de infuzie de capital.

  În acest sens, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar – RTZ & Partners SPRL, a spus, încă din iarnă, că a purtat mai multe discuții cu oameni de afaceri și reprezentanți ai unor firme din țară și din străinătate pentru a vinde pachetul majoritar de acțiuni.

  În ultima perioadă, în tabloul negocierilor pentru vânzarea clubului a apărut tânărul Vlad Iacob (34 ani), noul administrator special prezentat în exclusivitate de PlaySport.ro.

  Vlad Iacob a mers la Viorel Cataramă. „Am avut, recent, o discuție. Rămâne să mă gândesc”

  Mandatat pentru a găsi un investitor de către Dorin Șerdean- administratorul firmei Lotus, acționarul majoritar cu 72.8 % , Iacob a deschis negocierile cu Adrian Tomșa, cel care a părut cel mai interesat pentru a prelua acțiunile din cadrul SC Dinamo 1948 SA, după ce s-a întâlnit, în mai multe rânduri, atât cu Șerdean, cât și cu Răzvan Zăvăleanu.

  La scurt timp după ce negocierile au fost făcute publice într-un articol în exclusivitate PlaySport.ro, omul de afaceri ardelean s-a retras din „afacerea Dinamo”.

  Vlad Iacob a discutat cu Viorel Cataramă și Mohammad Murad

  Vlad Iacob, însă, a continuat să bată la uși pentru a găsi omul care să susțină clubul și, cu câteva zile înainte de a fi numit administrator special în cadrul SC Dinamo 1948 SA, tânărul manager a făcut un anunț pentru Gsp.ro. „În acest moment există un investitor interesat, dar care dorește să suțină 50 la sută din buget și așteaptă alături de el un co-investitor, care să susțină la rândul său 50%. Practic, un investitor acum ar trebui să vină cu ceva mai mult de un milion de euro și va găsi la masă un partener care e dispus să vină cu aceeași sumă.

  Bugetul operațional pentru Liga 2 este de circa 2,5 milioane de euro. Acest investitor nu dorește intre și să susțină activitatea clubului de unul singur”, a dezvăluit Iacob pentru sursa citată.

  Iacob: „I-am prezentat domnului Murad situația. Nu știu dacă vrea să investească”

  PlaySport.ro a aflat că omul de afaceri menționat de Vlad Iacob este afaceristul Mohammad Murad.

  Char dacă inițial, în ziua în care a fost numit administrator special, a negat informația, administratorul special a revenit și, în cadrul emisiunii Pro Arena de duminică, a recunoscut că a discutat cu afaceristul din domeniul turismului, însă fără a susține că Murad este cel care ar dori să preia 50% din investiție.

  „I-am prezentat domnului Murad situația. Nu știu dacă vrea să investească. Am discutat despre posibilitatea de a ajuta clubul printr-un parteneriat comercial. Sunt mai multe moduri în care poate fi făcut acest parteneriat. Mai ales că Dinamo a mai avut contract cu lanțul de hoteluri Pheonicia. De aceea m-am întâlnit cu el”.

  Următorul la rând, Viorel Cataramă. „Urmează să mă gândesc”

  Ca un detaliu de „ultimă oră” aflat de PlaySport.ro, o altă țintă pentru Vlad Iacob este Viorel Cataramă. Astfel, afaceristul în vârstă de 67 de ani a fost abordat de tânărul manager dinamovist, i s-a prezentat situația financiară și detaliile teoretice ale datoriilor din planul de reorganizare pe care administratorul judiciar dorește să le recalibreze, iar discuția a rămas deschisă.

  De ce atârnă interesul lui Cataramă? O spune chiar omul de afaceri într-o declarație în exclusivitate pentru PlaySport.ro. „Am avut o discuție recentă cu Vlad Iacob. Mi-a prezentat datele financiare și urmează să mă gândesc. Eu am dorit și în trecut să preiau Dinamo, însă la acel moment situția era alta, practic ar fi fost imposibil acest lucru, iar timpul a dovedit ce spun. Datele prezentate de Vlad trebuie validate de Adunarea Creditorilor și de judecătorul sindic, acesta este un detaliu foarte important la care este raportat și interesul meu.

  Am fost interesat să investesc la Dinamo, sunt, însă nu în acest moment. Repet, pentru ca cifrele să devină atractive, situația trebuie validată de Adunarea Creditorilor și, mai apoi, de judecătorul sindic. Mi-a fost prezentată propunerea de a veni singur sau într-o formă cu un alt investitor”, a spus Viorel Cataramă.

  • Într-o întâlnire pe care a avut-o cu liderii DDB din țară și din străinătate, ședință purtată imediat după ce Dinamo a retrogradat, Răzvan Zăvăleanu a prezentat posibilitatea ca datoriile planul de reorganizare să fie reduse de la mai bine de 7,6 milioane de euro la 4 milioane, 2,5 milioane fiind creanța deținută de acționarul Asociația Peluza Cătălin Hîldan, cea care a inventat și a gestionat programul „socios” Doar Dinamo București.

  Ce spunea Viorel Cataramă în 2019 despre posibilitatea de a investi la Dinamo. „Eu, de mic, am fost dinamovist”

  Viorel Cataramă s-a mai arătat interesat de posibilitatea de a prelua Dinamo și în 2019, înainte ca Pablo Cortacero să intre în posesia pachetului de acțiuni deținut de firma Lotus, invenția lui Ionuț Negoiță pentru a-i achita acțiunile lui Nicolae Badea. Atunci, milionarul a purtat mai multe discuții cu șeful de la RIN, însă fără vreun rezultat.

  „Am pregătit 500.000 de euro pentru garantarea tranzacției. Nu îl forţez pe domnul Negoiţă. Am făcut act de declaraţia oficială a dumnealui și am făcut oferta prin intermediul Facebook. Este o ofertă foarte tentantă şi cred că este o afacere foarte bună. Sunt om de afaceri. Deocamdată am pregătită acea garanţie pentru semnarea contractului în acele condiţii anunţate.

  Planul este pe termen imediat, mediu şi lung pentru ca acest club de mare tradiţie să lupte pentru titlu şi campionat şi să se califice în cupele europene. Îl iau în calcul şi pe Mircea Lucescu, dacă vrea să se implice. Ar fi un sprijin extraordinar, cu experienţa pe care o are. Eu, de mic copil, am fost dinamovist. Am crescut la Bacău, acolo exista o echipă-fanion Dinamo Bacău. Am apreciat şi alte echipe româneşti, cu performanţe în cupele europene, ca Rapid, Steaua sau FCSB, dar Dinamo mi-a fost mereu aproape de suflet”, a spus Viorel Cataramă, în 2019, pentru ProSport.

Urmăriți Playsport.ro și pe