Farul Constanța – Rapid București 2-0. Ghiță și Ciobanu îl duc pe Gică Hagi pe podium. Rapid pierde primul meci în deplasare și poate ieși din zona play-off

Autori: Ștefănescu Dragoș, Gabriel-Alexandru Ioniță / 04.12.2021, 23:25
Farul Constanța – Rapid București 2-0. Ghiță și Ciobanu îl duc pe Gică Hagi pe podium. Rapid pierde primul meci în deplasare și poate ieși din zona play-off

Farul Constanța a învins Rapid pe teren propriu cu scorul de 2-0 și a urcat provizoriu pe locul 3 în Liga 1. Echipa antrenată de Mihai Iosif a suferit prima înfrângere în deplasare în acest sezon și, în funcțiile de rezultatele care se vor înregistra până la finalul etapei, poate ieși din zona locurilor de play-off.


Farul Constanța 2-0 Rapid

Final de meci!

Min. 59: GOL FARUL! Andrei Ciobanu primește o pasă excelentă de la Alexi Pitu la capătul unui contraatac fulger și îl execută pe Moldovan cu un șut la colțul lung.

Min. 46: A început repriza secundă!

Final de primă repriză la Ovidiu!

Min. 42: GOL FARUL! Virgil Ghiță reia perfect cu o lovitură de cap un corner executat excelent din partea stângă de Alexi Pitu și nu îi dă nicio șansă lui Horațiu Moldovan.

Min. 1: A început meciul!


Echipele de start:

Alex Ioniță este titular pentru prima dată în echipa Rapidului după suspendarea primită în urma scandalului de dopaj de la Astra Giurgiu.

Farul: Aioani – Mladen, Larie, Ghiță, De Nooijer – Ciobanu, Artean, Purece – Ely, Jefte, Pitu
Rezerve: Brănescu, Buta, Dobrosavlevici, Radaslavescu, Sali, Chițu, Ad. Petre, Grameni
Antrenor: Gică Hagi

Rapid: Moldovan – Goge, Săpunaru, Dr. Grigore, Morais – Crepulja, Albu, Pănoiu – Al. Ioniță, Ad. Bălan, Hlistei
Rezerve: Drăghia, Marzouk, R. Ilie, Sefer, Stahl, Florica, Moise, Dandea, Popescu
Antrenor: Mihai Iosif

Stadion: Academia Hagi – teren principal (Ovidiu)
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea)


Echipe probabile:

Farul: 12. Aioani – 2. Boboc, 17. Larie, 23. Ghiță, 6. De Nooijer – 18. Artean, 11. Ciobanu, 29. Radaslavescu – 27. Ely, 10. Betancor, 80. Pitu

Rezerve: 94. Brănescu, 4. Dussaut, 5. Mladen, 7. Ganea, 9. Petre, 24. Grameni, 25. Chițu, 28. Sali, 52. R. Pires

Antrenor: Gheorghe Hagi

Rapid: 31. H. Moldovan – 20. R. Moise, 22. Săpunaru, 27. Dr. Grigore, 11. J. Morais – 4. Crepulja, 23. Al. Albu – 7. Sefer, 10. R. Ilie, 94. Hlistei – 9. Ad. Bălan

Rezerve: 90. Drăghia, 3. Florică, 13. Goge, 17. Pănoiu, 18. Alami, 29. Stahl, 30. Dandea, 57. Marzouk, 80. Al. Ioniță II

Absenți: Belu (suspendat), Carnat (accidentat)
ANTRENOR: Mihai Iosif

Stadion: Academia Hagi – teren principal (Ovidiu)
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea)

Farul Constanța – Rapid București, bătălie pentru un loc de play-off

Farul Constanța și Rapid se vor înfrunta în această seară de la ora 21:30, la Ovidiu. Partida face parte din etapa cu numărul 18 a Ligii 1. În tur, meciul dintre cele două echipe s-a terminat cu o remiză albă, scor 0-0. Înaintea duelului de diseară, Farul se află pe locul 8 în Liga 1, cu 26 de puncte, iar Rapid ocupă poziția a 5-a, cu 28 de puncte. Chiar dacă nu au declarat în mod oficial, ambele echipe au ca obiectiv clasarea pe un loc de play-off în Liga 1.

Datorită noilor restricții sanitare, partida se va disputa fără suporteri. Anunțul a fost făcut pe site-ul clubului constănțean.

Gică Hagi, precaut înaintea meciului cu Rapid

Gică Hagi a prefațat înfruntarea cu Rapid în cadrul unei conferințe de presă. Tehnicianul constănțenilor consideră echipa giuleșteană un adversar redutabil în ciuda faptului că este o nou-promovată în Liga 1.

E un meci acasă şi primul gând al nostru trebuie să fie să luăm cele trei puncte, să ne impunem, să dominăm, să ne facem jocul nostru. Întâlnim un adversar bun pe toate cele trei faze, trebuie să fim foarte atenţi, să ne luăm măsuri, să facem un meci bun atât ofensiv, cât şi defensiv.

Şi sperăm că în ultimii 30 de metri o să jucăm cât mai bine şi o să înscriem, să vină victoria. Important este să văd că echipa îşi doreşte să câştige, să facă un meci foarte bun ofensiv, iar defensiv să reacţionăm, să fim uniţi, pentru că Rapidul are jucători cu talent, în special atacanţii, cu organizare bună a jocului.

Rapid e o echipă foarte bună, e greu să câştigi cu ei, chiar dacă au revenit anul acesta în prima ligă. Ei au tradiţie, au personalitate, au un joc echilibrat, foarte bun individual, cu jucători foarte buni. E dificil, dar noi suntem încrezători. Am încredere că vom face un meci bun”, a declarat Gică Hagi.