Fiul cel mare al milionarului Dan Șucu a fost adus la echipa pe care o patronează propriul tată

Olteanu Ștefan 02.09.2022, 23:15

Dan Matei (16 ani), fiul cel mare al milionarului Dan Șucu, a fost adus oficial la Rapid, echipa pe care tatăl său o patronează din primăvara acestui an. Alături de Rareș Gal (16), un alt puști de perspectivă, acesta a fost legitimat la clubul din Giulești. Cei doi vor face parte, momentan, din echipa U17 a Rapidului.

„Rapid își asigură viitorul”. Fiul cel mare al milionarului Dan Șucu a semnat cu echipa pe care o patronează propriul tată

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, clubul Rapid a transmis, vineri, că Dan Matei, fiul cel mare al milionarului Dan Șucu, dar și Rareș Gal au semnat primele lor contracte de fotbaliști profesioniști.

„Rapid își asigură viitorul”, au transmis giuleștenii, cu multă încântare.

Cei doi jucători menționați s-au alăturat deja echipei U17 de la Rapid și vor efectua antrenamentele sub comanda lui Octavian Chihaia, fost jucător la echipe ca Dinamo, FC Național sau CFR Cluj.

Retras din fotbal în 2011, Chihaia a făcut pasul către o carieră de antrenor, iar înainte de experiența de la Rapid a mai fost secund la Astra Giurgiu și FC Voluntari.

Revenind la informația inițială, Dan Matei Șucu este fiul cel mare al lui Dan Șucu, omul de afaceri care în primăvara acestui an a preluat 50% din pachetul de acțiuni al clubului de fotbal Rapid. Milionarul mai are un băiat, Petru Andrei Cristian, care are 14 ani.

Dan Șucu are planuri mari pentru Rapid, dar și pentru fotbalul românesc: „Fața sportului rege în România va fi schimbată major”

Dan Șucu deține brandul Mobexpert, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din România. Lanțul de magazine are o rețea de 26 de puncte de desfacere, chiar și în afara țării, în orașe precum Sofia (Bulgaria) și Belgrad (Serbia).

De asemenea, Dan Șucu deține opt fabrici care creează produse pentru magazinele sale şi plătește salarii pentru nu mai puțin de 2.300 de angajaţi. Cifra sa de afaceri se ridică la suma de 200 milioane de euro, iar averea estimată la 120 de milioane de euro.

În următorii cinci ani de zile, Dan Șucu promite să producă profit la Rapid și, de asemenea, să ducă clubul la un alt nivel:

„Ca tată, am observat că dacă vreau să îmi duc copiii la sport, în clipa de faţă, în Bucureşti, nu mai am unde. Iar dacă instituţiile statului nu sunt capabile să poată să creeze spaţii pentru sportul de masă atunci, din punctul meu de vedere, oamenii de afaceri trebuie să suplinească.

Mai avem 3-4 ani de investit până când, dacă lucrurile vor merge în conformitate cu ceea ce dorim noi, va exista şi profit.

Noi considerăm că Rapidul va fi cea mai progresistă echipă, din punctul meu de vedere, pentru România. În următorii 5 ani, faţa sportului rege în România va fi schimbată major”, a declarat Dan Șucu, potrivit as.ro.

Cristi Săpunaru, acuzat de rivali: „Mi-a dat la coate în ceafă de m-a… Serios!” Vorbe tari despre căpitanul Rapidului.

Urmăriți Playsport.ro și pe