Flavius Stoican a lămurit subiectul demisiei. „Nu îi las pe băieți”

Ștefănescu Dragoș 12.02.2022, 15:07
Flavius Stoican a lămurit subiectul demisiei. „Nu îi las pe băieți”

Înfrângerea umilitoare suferită de Dinamo în fața Universității Craiova a declanșat un nou cutremur în ”Ștefan cel Mare”. După ce plecările lui Flavius Stoican și Iuliu Mureșan păreau iminente, cei doi au rămas momentan la Dinamo. Tehnicianul a dorit să lămurească situația și a explicat de ce nu și-a dat încă demisia.

Stoican și Mureșan sunt pe picior de plecare din ”Ștefan cel Mare”

Joi seară, Dinamo a suferit o înfrângere umilitoare, scor 1-6, în fața Universității Craiova. Acest nou eșec istoric a produs un adevărat cutremur în ”Ștefan cel Mare”.

Vineri dimineață era programată convocarea Adunării Generale a Acționarilor de la Dinamo. În cadrul acesteia urma să fie decisă demiterea administratorului special Iuliu Mureșan și a antrenorului Flavius Stoican. Adunarea nu a mai avut loc, astfel că cei doi și-au continuat activitatea în ”Ștefan cel Mare”.

Flavius Stoican explică de ce nu a demisionat de la Dinamo

Pentru Dinamo urmează meciul din deplasare cu UTA Arad. Partida de duminică este crucială pentru viitorul lui Stoican pe banca ”câinilor”. În conferința de presă premergătoare meciului de la Arad, Flavius Stoican a vorbit despre situația sa la echipa roș-albă. Tehnicianul este hotărât să renunțe dacă i se va cere acest lucru, însă momentan nu vrea să-i lase singuri pe jucători, care sunt cu moralul la pământ.

Domnul preşedinte Mureşan a venit ieri la stadion şi omul s-a simţit dezamăgit şi hulit pentru că a fost obişnuit să câștige la CFR. E mai greu să lupţi la retrogradare decât să câştigi trofee. La momentul acesta, toţi suntem în aceeaşi situaţie: în genunchi. Nu mi-a zis nimeni absolut nimic, dar eu văd şi simt.

Conducătorii clubului, dacă ar veni la mine şi mi-ar spune: Flavius, e nevoie de un declic, atunci sănătate! Dar aşa, să îi las pe băieţii aceştia când ştiu că au mare nevoie acum de mine, nu o s-o fac. Dacă oamenii care conduc clubul vin şi zic că e mai bine să plec, în secunda 2 plec”, a declarat Flavius Stoican.

Flavius Stoican așteaptă tresărirea de orgoliu a jucătorilor lui Dinamo

Flavius Stoican a explicat ce așteptări are de la jucătorii săi în meciul cu UTA. Tehnicianul admite faptul că elevii săi au moralul la pământ, însă se bazează pe o tresărire de orgoliu din partea lor.

A venit Ionuț Badea și a scos 4 puncte. UTA e o echipă bună, are un jucător foarte bun, pe Roger, care poate să facă diferența. Încercăm să dăm goluri, să ne ajutăm unii pe alții, jucătorii pe portar, portarul pe jucători. E stadion alb-roșu la UTA, să ne gândim că jucăm acasă. Nu cedăm, indiferent de situație. Am încredere în băieți.

Este important să credem în forțele noastre. Am ajuns în situația asta pentru că nereușitele lor s-au cumulat, au fost criticați, pe bună dreptate, și asta le-a afectat moralul. O să vedem mâine (n.r. – duminică) dacă jucătorii și-au revenit.

Am avut discuții cu ei, e important să nu ne doboare problemele pe care le avem. Totul este mental. Trebuie să gândim așa: astăzi ne-am născut, ni s-a dat o minge și jucăm fotbal”, a spus Flavius Stoican.