Flavius Stoican, îndemn clar pentru jucătorii săi după victoria cu Gaz Metan: „Să nu ne luăm nasul la purtare!”

Ștefănescu Dragoș / 18.02.2022, 23:36
Flavius Stoican, îndemn clar pentru jucătorii săi după victoria cu Gaz Metan: „Să nu ne luăm nasul la purtare!”

Vineri seară, Dinamo a primit vizita celor de la Gaz Metan Mediaș în etapa cu numărul 27 a Ligii 1. Echipa roș-albă a reușit să câștige într-o manieră categorică, scor 4-0. La finalul partidei, ”câinii” au fost bucuroși, având motive întemeiate pentru a spera la evitarea retrogradării. În ciuda euforiei create de acest succes, Flavius Stoican le-a transmis un mesaj clar elevilor săi, pe care îi îndeamnă să fie modești.

Flavius Stoican, îndemn clar pentru elevii săi

Dinamo a obținut o victorie categorică în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, însă Flavius Stoican rămâne cu picioarele pe pământ. La finalul meciului, tehnicianul a avut un discurs ponderat în care le-a transmis elevilor săi un mesaj foarte clar. Stoican vrea ca roș-albii să rămână modești chiar dacă echipa este pe un drum bun. Totodată Stoican a subliniat încă o dată faptul că va face tot ce este cu putință pentru a o salva pe Dinamo de la retrogradare.

Trei puncte importante, asta mă bucură cel mai mult. Mă bucur că am marcat atâtea goluri. Mă bucur pentru Torje că marcat o dublă. Dar nu trebuie să ne relaxăm. Urmează un meci greu, cu Rapid, care este o echipă care se bate pentru play-off. Nu au fost chiar atât de slabi cei de la Mediaș. La pauză am vorbit cu jucătorii că nu trebuie să ne relaxăm că avem 2-0. Trebuie să nu ne luăm nasul la purtare. Este păcat dacă nu am continua cu încredere. La UTA am câștigat un punct în 9 oameni. Azi am obținut o victorie.

Dacă suntem conștienți de importanța meciului, pe Arena Naională vom face un meci mare. Mai ales că vom avea galeria în spatele nostru. Dacă se va reuși salvarea de la retrogradare băieții sunt artizanii acestui lucru. Nu suntem o echipă care joacă singură. Trebuie să fim mai buni decât adversarii. Repet, vom face totul să o salvăm pe Dinamo de la retrogradare. Atâta timp cât există concurență crește și valoarea individuală. Cu venirile de la Gaz Metan a cresut semnificativ nivelul. Există prietenii, dar trebuie să avem realizări.

Trebuie găsită o soluție. I-am simțit pe cei de la Gaz Metan dezamăgiți. Am văzut câtă suferință au îndurat jucătorii veniți de la Mediaș”, a declarat Flavius Stoican.

Dinamo, victorie concludentă cu Gaz Metan Mediaș

Dinamo și Gaz Metan Mediaș s-au înfruntat vineri seară în etapa cu numărul 27 a Ligii 1. Duelul era extrem de important având în vedere locurile ocupate de cele două echipe în clasament.

Dinamo a început furtunos partida din ”Ștefan cel Mare” și a avut prima ocazie în minutul 11, prin Ivanov. În minutul 20, roș-albii au deschis scorul prin Ivanovski. ”Câinii” și-au continuat atacurile, iar în minutul 32, Matei a trimis cu capul puțin peste poarta medieșenilor. Bordușanu a majorat scorul pentru Dinamo în minutul 38, printr-un șut de la marginea careului medieșean.

La revenirea de la cabine, meciul a avut același scenariu, cu Dinamo atacând poarta medieșenilor. În minutul 73, Ahmed Bani a fost faultat în careu de Dobrescu. Sebastian Colțescu a dictat lovitură de la 11 metri. Gabi Torje a executat perfect penalty-ul și a dus scorul la 3-0. După doar 3 minute, același Torje a reușit dubla cu o execuție superbă din interiorul careului. Până la final niciuna dintre cele două echipe nu a mai reușit să marcehze, iar meciul s-a terminat cu scorul de 4-0 în favoarea lui Dinamo. În urma acestei victori, Dinamo acumulează 16 puncte și se apropie la 6 puncte de locul 14, ocupat de Gaz Metan.