Florin Tănase s-a răzgândit în ultimul moment și a plecat către noua sa echipă: „Vă pare rău?”

Ștefănescu Dragoș / 02.08.2022, 08:58
Florin Tănase s-a răzgândit în ultimul moment și a plecat către noua sa echipă: „Vă pare rău?”

În cele din urmă Florin Tănase s-a hotărât și a dat curs ofertei venite din partea formației Al-Jazira. În cursul zilei de luni, atacantul a plecat spre Abu Dhabi pentru a semna contractul cu noua sa echipă. La plecare, Tănase a dezvăluit că îi greu să se despartă de FCSB.

Florin Tănase a plecat în Emiratele Arabe Unite pentru a semna cu Al-Jazira

În urmă cu câteva zile, Gigi Becali a anunțat că Florin Tănase (27 de ani) va pleca în China, la formația Shanghai Port. Toate detaliile contractului păreau a fi stabilite, doar semnătura jucătorului lipsind de pe contract.

Între timp, Tănase a primit o ofertă tentantă din partea clubului Al-Jazira, din Abu Dhabi. În cele din urmă atacantul s-a decis să refuze oferta celor de la Shanghai Port și a ales să joace pentru Al-Jazira. Se pare că Tănase a fost convins de salariul net superior oferit de Al-Jazira. Nu mai puțin de 1,8 milioane de euro pe an va încasa internaționalul român. Formația din Emiratele Arabe Unite urmează să-i plătească lui Gigi Becali clauza de reziliere de 3 milioane de euro.

Astfel, în cursul zilei de luni, Florin Tănase a plecat spre Abu Dhabi pentru a semna contractul cu noua sa echipă. La plecare, atacantul a vorbit despre despărțirea de FCSB după 6 ani petrecuți la formația roș-albastră . El a recuoscut că îi este destul de greu să plece după atâția ani.

Da, bucuros. Cam greu să te desparţi după şase ani, pentru că e greu să pleci după atât timp de la un club atât de frumos. Aştept să ia campionatul şi să se califice în grupele Conference League, au şanse mari.

Vă pare şi vouă rău că plec?”, a declarat Florin Tănase pe aeroport.

Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Florin Tănase. FCSB l-a cumpărat pe Bogdan Rusu de la CS Mioveni

După startul slab de sezon, Gigi Becali părea decis să renunțe definitiv la FCSB. Succesul cu Saburtalo l-a făcut pe latifundiarul din Pipera să se răzgândească și să anunțe că va face noi investiții importante la echipă.

După ce a rezolvat mult așteptatul transfer al lui David Miculescu, Gigi Becali a reușit o nouă lovitură. Finanțatorul FCSB l-a cumpăart pe Bogdan Rusu (32 de ani) de la CS Mioveni. Potrivit Digi Sport, Becali le va plăti argeșenilor 300.000 de euro. În contract este stipulată și o clauză conform căreia prețul va crește dacă FCSB se va califica în grupele Conference League. În plus, cei de la CS Mioveni îl doresc pe Mihai Lixandru sub formă de împrumut, iar Gigi Becali și-a dat deja acordul. Mijlocașul de 21 de ani nu a accepat încă oferta, astfel că mutarea nu s-a concretizat momentan.

Bogdan Rusu nu are prea multă experiență la nivelul primei ligi, el jucând doar 78 de meciuri la acest nivel, unde a marcat de 12 ori. Echipele pentru care a evoluat în Liga 1 sunt Astra Giurgiu (2010-2012), Hermannstadt (2018-2019) și CS Mioveni (2021 – 2022). În liga secundă, Rusu are o experiență mult mai bogată. El a bifat 241 de meciuri, în care a marcat 87 de goluri și a oferit 20 de assist-uri.