Forța din Serie A, care-l vrea pe Răzvan Lucescu antrenor. Unde ar putea ajunge fostul selecționer al României

Moldoveanu Camelia / 18.04.2021, 13:13
Forța din Serie A, care-l vrea pe Răzvan Lucescu antrenor. Unde ar putea ajunge fostul selecționer al României

Răzvan Lucescu este pe cale să antreneze o mare forță din Seria A. El l-ar putea înlocui pe un antrenor care a scris istorie în Italia. Dacă nu, el s-ar putea întoarce la Atena.

Răzvan Lucescu ar putea ajunge în Italia

Răzvan Lucescu se află în negocieri cu Sampdoria
Răzvan Lucescu se află în negocieri cu Sampdoria

Fostul selecționer al României (52 de ani) este liber de contract în acest moment. El a plecat de la Al-Hilal după ce a câștigat Liga Campionilor Asiei și cupa Regelui. După cele 594 de zile petrecute la clubul arab de fotbal, Răzvan a anunțat că nu intenționează să semneze niciun contract în timpul sezonului.

Cu toate că numele său a fost vehiculat la mai multe echipe, se pare că acesta se află în negocieri cu Sampdoria. Echipa este antrenată acum de Claudio Ranieri, un „monstru” al fotbalului din Italia.

UC Sampdoria este un club de fotbal din Genova, Italia, care evoluează în Serie A. Principala rivalitate este cu suporterii celeilalte echipe din oraș, Genoa 1893. Dar există relații încordate și cu susținătorii lui Torino și Napoli, aceștia fiind înfrățiți cu galeria Genoei.

Răzvan Lucescu, aproape de AEK Atena?

După despărțirea de Al Hilal, tehnicianul român este ofertat din campionatul Greciei. Dar nu de la echipele pe care le-a antrenat, ci de la una dintre rivale. AEK Atena este echipa care și l-ar dori pe Răzvan Lucescu pe banca tehnică. Însă antrenorul român nu intenționează, cel puțin acum, să revină în fotbal. Conștient de faptul că e riscant să preiei o echipă în plin campionat, o echipă care are imprimat deja stilul antrenorului pe care ar urma să-l înlocuiască, Răzvan Lucescu stă deocamdată în expectativă.

Fiind liber de contract, normal că există oferte! Aș fi putut să merg acum să antrenez, dar prefer să aștept până la vară! Am mai făcut o dată asta, am preluat o echipă în martie și este riscant”, a spus Răzvan Lucescu, la GSP Live.

Directorul tehnic al lui AEK îl vrea pe român

Cheia mutării lui Răzvan Lucescu la AEK Atena ar fi Giannis Papadimitriou, directorul tehnic al echipei din capitala Greciei. Acesta a colaborat cu Lucescu la Xanthi, iar acum îl dorește insistent la AEK.
Pe lista lui se află doi antrenor: Răzvan Lucescu și Milan Rastavac, care este antrenor la Asteras. Rastavac a fost, de asemenea, antrenor la Xanthi în mandatul lui Papadimitriou.
Însă Răzvan Lucescu ar putea avea un avantaj. Ajuns la 52 de ani, el este liber de contract după despărțirea de Al Hilal și ar putea fi adus mai ușor. Mai mult, rezultatele lui Lucescu de la echipele pe care le-a antrenat vorbesc de la sine și directorul tehnic e convins că românul e mai valoros.

Lucescu e evident mai valoros, cu un nume mai sonor și cu rezultate peste Rastavac. Papadimitriou are o relație bună cu Răzvan”, ar fi spus surse apropiate clubului AEK Atena.