Fost antrenor la Dinamo șochează: “Dacă cineva era inteligent și mă asculta, astăzi Dinamo era retrogradată”

Olteanu Ștefan / 16.04.2022, 15:58
Fost antrenor la Dinamo șochează: “Dacă cineva era inteligent și mă asculta, astăzi Dinamo era retrogradată”

Ionuț Chirilă, fost antrenor al echipei de tineret de la Dinamo, șochează cu ultima reacție pe care a avut-o în direct la TV. Tehnicianul de 56 de ani a pregătit-o pe Academica Clinceni în acest sezon de Liga 1, în intervalul septembrie – decembrie 2021, însă a fost demis din cauza rezultatelor dezastruoase. Totuși, Chirilă spune că dacă ar fi fost păstrat de conducerea Academicii, echipa ilfoveană ar fi trimis-o pe Dinamo direct în Liga 2 la finalul stagiunii.

Ionuț Chirilă și-ar fi dorit să o retrogradeze pe Dinamo. Fostul antrenor din Ștefan cel Mare șochează

Ionuț Chirilă, fost antrenor al echipei de tineret de la Dinamo și aflat în cărți și pentru prima echipă în câteva rânduri, îi șochează pe fanii din Ștefan cel Mare cu ultima declarație.

Antrenorul a susținut, în direct la TV, că dacă ar mai fi fost pe banca Academicii Clinceni și în acest moment, echipa ilfoveană ar fi fost peste Dinamo în clasament. Asta ar fi însemnat că trupa lui Dușan Uhrin se afla pe loc direct retrogradabil.

Dacă cineva era inteligent la Clinceni și mă asculta, dacă respecta un proiect, Dinamo era retrogradată astăzi sigur, nu mai era la baraj. O spun 100%! Cu siguranță!”, a spus Ionuț Chirilă, în cadrul emisiunii „Digi Sport Matinal”.

Totuși, rezultatele obținute de Ionuț Chirilă pe banca Academicii nu au fost deloc încurajatoare. În 9 meciuri disputate sub comanda lui Chirilă, Clinceni a încasat 7 înfrângeri și a remizat de două ori.

El a fost inițial suspendat din funcție, după care au urmat câteva negocieri dure între el și conducerea clubului. În cele din urmă, contractul său a fost reziliat.

În urmă cu trei zile se propunea la Dinamo, în Liga 2

Declarațiile lui Ionuț Chirilă sunt și mai surprinzătoare, în contextul în care în urmă cu trei zile se propunea subtil pe banca echipei din Ștefan cel Mare. În eventualitatea în care „câinii” vor retrograda, Ionuț Chirilă spune că e gata să preia echipa:

Meciul ăsta de baraj e o presiune foarte mare. Acolo sunt două echipe de tradiție, Hermannstadt și U Cluj. E o emulație foarte mare la Cluj. U nu are ce pierde. Dinamo va tremura la gândul că poate retrograda. Așa cum la Sevilla Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, când presiunea era la Barcelona. Din cauza emoțiilor, poate să nu-ți iasă jocul. Dinamo are avantajul competiției din Liga 1. Dar cum este și în Cupa României, o competiție a surprizelor

Aș prelua Dinamo în Liga 2. Eu trebuia să antrenez Dinamo de foarte mult timp. Nu știam că am fost în cărți înainte să vină Bonetti. M-aș duce, pentru că valoarea unui antrenor este să-l ducă pe jucătorul de 19 ani din 10.000 de dolari pe lună la nivelul lui Deac. Așa se produce în fotbal. Toată lumea vrea să-i antreneze pe Messi și Ronaldo. Dar ca să ajungi să-i antrenezi pe ăștia trebuie să demonstrezi că ai valoare, crescând jucători”, a spus Ionuț Chirilă, la Realitatea Sportivă.

De-a lungul carierei de antrenor, Ionuț Chirilă le-a mai pregătit pe Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna, CSMS Iași și ASA Tg. Mureș.

Previziuni dinspre FCSB. Ce se întâmplă cu Dinamo în încercarea disperată de a se salva de la retrogradare! “Acolo vor interveni alte lucruri”.