Fostul star al lui AC Milan a primit o condamnare de 9 ani de închisoare! Situația e critică pentru el

Olteanu Ștefan / 10.03.2021, 15:51
Fostul star al lui AC Milan a primit o condamnare de 9 ani de închisoare! Situația e critică pentru el

Brazilianul Robinho, fost star la AC Milan, are o condamnare de 9 ani de închisoare cu executare. Curtea de Apel din Milano i-a confirmat marți sentința. Fostul atacant este acuzat că a participat la un viol de grup, în care o tânără ar fi fost abuzată într-un club. Totul se petrecea în Milano, în anul 2013.

Fostul star al lui AC Milan a primit o condamnare de 9 ani de închisoare!

Robinho, fost star la AC Milan, Real Madrid sau Manchester City, a primit 9 ani de închisoare cu executare. Pedeapsa a fost confirmată de curtea de Apel din Milano, marti, 9 martie 2021.
Brazilianul este acuzat că ar fi abuzat, împreună cu mai multe persoane, o tânără albaneză de 22 ani într-un club de noapte din Milano. Totul s-a petrecut în anul 2013, însă cazul este încă deschis.

Decizia Curții de Apel din Milano a fost dată încă din decembrie 2020, însă a ajuns în atenția presei pe 9 martie, cu o zi înainte de expirarea termenului legal. Avocații lui Robinho au termen de 45 de zile pentru a-i pregăti apărarea corespunzătoare fostului fotbalist și ulterior să facă apel la Curtea de Casație, anunță Globoesporte.
Curtea de Casație este a treia și ultima instanță a justiției italiene, iar dacă va pierde și acolo procesul, Robinho va înfunda pușcăria pentru 9 ani de zile.
Judecătorii Francesca Vitale, Paola Di Lorenzo și Chiara Nobili au evidenția în proces „disprețul deosebit al lui Robinho față de victima, care a fost umilită într-un mod brutal.”

Mai mult, el este acuzat și de faptul că „a înșelat investigațiile oferind anchetatorilor o versiune falsă a faptelor”.

Robinho riscă să stea 9 ani după gratii
Robinho riscă să stea 9 ani după gratii

Robinho nu este la prima acuzație de acest gen

În 2009, pe vremea când evolua în Premier League la Manchester City, Robinho a fost acuzat într-un caz similar. El a fost investigat de poliție atunci pentru un potențial viol într-un club de noapte din Leeds. Brazilianul a negat toate acuzațiile atunci, iar ulterior cazul a fost clasat.
La fel ca în 2009, Robinho continuă să nege acuzațiile și acum. Potrivit spuselor lui, actul sexual din Milano ar fi avut loc cu consințământul femeii. În 2013, Roninho era sub contract cu AC Milan.
El a revenit în fotbal în octombrie 2020, la Santos, în Brazilia, însă a fost constrâns de echipă să renunțe la contract din cauza procesului respectiv.
De-a lungul carierei el a evoluat la Santos, Real Madrid, Manchester City, AC Milan, Guangzhou, Atletico MG, Sivasspor și Basaksehir.

Robinho, implicat într-un caz scandal sexual în 2009, pe vremea când juca la City
Robinho, implicat într-un caz scandal sexual în 2009, pe vremea când juca la City