FOTO EXCLUSIV, În ce mașină a ajuns să se plimbe Ionuț Luțu, fostul fotbalist milionar ajuns „cancelarul” lui Gigi Becali

Moldoveanu Camelia / 16.08.2021, 17:15

Fosta speranță a fotbalului românesc, Ionuț Luțu, nu pare să o ducă prea bine de când este „cancelarul” lui Gigi Becali. Dacă este să ne luăm după ce mașină a ajuns să conducă, fostului mijlocaș de la Galatasaray nu i-au ieșit nici acum calculele. Iată cu ce mașină se plimbă prin centrul Capitalei și cât valorează.

Cum a ajuns Ionuț Luțu în faliment

Nu multă lume îi mai asociază numele lui Ionuț Luțu cu Universitatea Craiova, FC U Craiova, Rapid sau Galatasaray. Omul care este văzut mai mereu în preajma lui Gigi Becali a debutat în Liga 1 la FC Naționala. Au urmat două sezoane excepționale în Bănie (U Craiova), acolo unde a marcat 23 de goluri. Părea că îl așteaptă o carieră promițătoare, fiind chiar comparat de unii cu „Regele” fotbalului, Gică Hagi.

Luțu a fost cel mai talentat, nu ca mine sau Danciu! A fost cel mai talentat din toată generația noastră. Eu am stat cu Ionuț și în cameră, am fost și colegi de clasă în liceu. Rar mi-a fost să văd un așa mare talent. Dacă avea mintea de acum, cu siguranță era al doilea Hagi! Un om extraordinar, pur și simplu. Are o carismă și indiferent ce făcea nu puteai să te superi pe el. Iar ca fotbal, la juniori era spectacol! Spectacol, spectacol, ce putea să facă cu adversarii. Era incredibil” a spus Claudiu Niculescu la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”

Ionuț Luțu a ajuns chiar și la Galatasaray, fiind cea mai importantă echipă la care a evoluat. Din păcate lucrurile pentru el n-au mers prea bine, cu toate că la aceeași echipă evoluat Hagi, Popescu și Adrian Ilie. După episodul transferului în Turcia, cariera fostului fotbalist a început să cunoască o pantă descendentă.

A urmat întoarcerea la Craiova și transferul la Steaua. Echipa „roș-albastră” oferindu-i nenumărate șanse pe care Luțu le-a ratat cu mare precizie. Se știa foarte bine despre acesta că avea o viață haotică și plină de excese. Acest lucru ducând, cu timpul, la o carieră prăfuită și la multe datorii.

Amenzi în valoare de 12.000 de dolari

În anul 2000 a urmat celebrul transfer la Suwon Samsung Bluewings, o echipă de fotbal din Coreea de Sud. Acolo „cancelarul” lui Gigi Becali a jucat 15 meciuri și a înscris 2 goluri. Însă viața extrasportivă a fost cea care i-a ocupat cel mai mult timp fostului fotbalist.

În Coreea, Ionuț Luțu a reușit aproape imposibilul, dar nu din punct de vedere fotbalistic. Acesta a găsit o formație de lăutari români pe care i-a luat acasă pentru a face o petrecere ca la carte, așa cum obișnuia. Tot aici a plătit și amenzi în valoare de 12.000 de dolari, așa cum dezvăluia în urmă cu ceva timp.

Cum am plătit în Coreea amenzi rutiere de 12.000 de dolari. Păi, era o bandă pe care nu mergeau decât mijloacele de transport în comun. Toți respectau regula și banda aia era liberă mereu. Eu mă băgăm mereu pe ea, eram șmecher, e adevărat că ajungeam repede la Seul, dar și când am văzut nota de plată…”

Lui Ionuț Luțu pare că nu i-au ieșit nici acum „calculele”

Ajuns în Kazahstan, în anul 2008 la FC Jetîsu, Ionuț Luțu apucă să joace doar 8 meciuri și să înscrie un singur gol. Fostul fotbalist s-a accidentat, iar planurile i-au fost complet încurcate.

Eu îmi făcusem calcule că după 32 de ani încep să strâng bani, dar m-a prins unul prin Kazahstan (FC Jetîsu), mi-a rupt piciorul și na, mai strânge bani, Luțule! Nu mai aveam deloc, nimic! Atunci am realizat că situația e groasă rău. Îmi veneau în minte toate tâmpeniile pe care le-am făcut.

Aveam un prieten comun și mai mergeam cu el pe la palat. După ce m-am întors din Iordania m-a întrebat: Ce faci, mă, ce ai de gând? Hai la Steaua, că vreau să te ajut. Și am rămas la el.”, a mai povestit Ionul Luțu.

Planurile și calculele par să nu-i fi ieșit nici acum. Omul cunoscut ca fiind mâna dreaptă a lui Gigi Becali a fost surprins de paparazzi PLAYSPORT.RO pe Dorobanți, o zonă selectă a Capitalei. Ionuț Luțu a ieșit dintr-o bancă cu niște acte în mână și s-a urcat, surpriză, într-o mașină pe care multă lume și-o poate permite. Mai exact „cancelarul” finanțatorului FCSB conduce o KIA în valoare de 10.000 de dolari. După ce și-a terminat treaba s-a îndreptat, bineînțeles, direct către palat.