OFICIAL: Florin Bratu este noul selecționer al României! Comunicatul emis de FRF

Ștefănescu Dragoș 09.08.2021, 15:22
OFICIAL: Florin Bratu este noul selecționer al României! Comunicatul emis de FRF

După ce Adrian Mutu a plecat la FC Universitatea Craiova, FRF a tot căutat înlocuitorul perfect. Se pare că, azi FRF are o întâlnire decisivă cu înlocuitorul lui Adrian Mutu de pe banca României U21.

Înlocuitorul lui Adrian Mutu de pe banca României U21

UPDATE. Florin Bratu este noul selecționer al României U21!

FRF a anunțat prin intermediul unui comunicat oficial instalarea lui Florin Bratu pe banca echipei naționale U21 a României. De asemenea, noul selecționer a oferit și o primă reacție pentru sursa citată:

E o mare provocare, mereu mi-am dorit să antrenez echipa națională și îmi doresc să fac performanță. Nu e ușor, vin după Mirel Rădoi și Adrian Mutu, doi selecționeri care au făcut o figură frumoasă la turneele finale, dar nu mă sperie. Obiectivele mele sunt să aduc jucători în prim plan pentru prima reprezentativă și să calific din nou România la Jocurile Olimpice. Am avantajul că e o nouă generație U21 acum, dar e una pe care eu o cunosc, am antrenat-o la Under 18. Am încredere că putem forma un grup unit, o echipă care să aibă rezultate”, a spus Florin Bratu la FRF TV.

Florin Bratu a semnat un contract cu FRV valabil pentru următorii 2 ani de zile, având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.


După ce Daniel Pancu a fost cel mai aproape de a fi numit pe banca tehnică a României U21, FRF s-a reorientat către Florin Bratu (41 de ani). Fostul atacant a mai lucrat în cadrul FRF ca selecționer al României U18.

Ca și antrenor, Bratu a câștigat campionatul juniorilor mari cu Dinamo. Succesul a survenit după ce i-a învins în finală pe cei de la Viitorul. Bratu a fost antrenorul echipei Dinamo într-un sezon în play-out. Ulterior a fost demis în urma unui conflict cu Dan Nistor.

Ultimele experiențe ale lui Florin Bratu ca antrenor au fost mai puțin reușite. Fostul atacant nu a reușit performanțe deosebite la echipele din Lia a 2-a Aerostar și Concordia Chiajna.

Însă faptul că Bratu a promovat mereu jucătorii tineri este un plus pe care FRF îl ia în considerare cu siguranță.

La finalul lunii iunie Mihai Stoichiță declara că noul selecționer al României U21 va fi numit până pe 15 iulie.

 Până, cel târziu, pe 15 iulie o să numim un antrenor care să-l înlocuiască pe Mutu la naționala de tineret”, declara Mihai Stoichiță.

Cum timpul presează FRF-ul, este foarte probabil ca zilele acestea să fie anunțat noul selecționer al României U21.

Florin Bratu acuzat de practici

În perioada în care a antrenat-o pe Dinamo, Florin Bratu a avut câteva conflicte cu unii jucători. Astfel, Florin Vasile, fost mijlocaș central la Dinamo, l-a acuzat pe Bratu în cadrul GSP Live, că l-a nedreptățit în 2018. Vasile a dezvăluit și faptul că Bratu l-ar fi umilit pe Gabi Torje în timpul unui antrenament. Deranjat de acuzațiile fostului său jucător, Florin Bratu a ținut să clarifice situația.

Sunt lucruri grave pe care trebuie să le probeze. În primul rând, e lipsă de respect din partea lui. Un antrenor are rezultate prin jucători. Până să ajung eu la echipa U19 , Dinamo n-a câștigat niciun campionat și titlul câștigat e și datorită mie. Nu am uitat de nimeni. Am debutat nouă jucători în mandatul meu, ceea ce nu a făcut niciun antrenor de la Dinamo.

Nu e adevărată nici partea cu Torje. Am oprit antrenamentul pentru că eram antrenor, era normal să dau indicații, dar nu am înjosit pe nimeni. E normal să opresc antrenamentul și să ofer indicații. Dacă Florin Bratu a greșit față de el, trebuia să demonstreze că e un fotbalist bun și că va ajunge la nivelul la care au ajuns Ricardo Grigore, Ciobotariu, Ion Gheorghe sau Molodoveanu. Trebuia ca Florin Vasile să-i arate clubului Dinamo că Florin Bratu s-a înșelat când nu a contat pe el. Timpul a demonstrat că nu este așa.

Mi-aș dori să existe mai mult respect din partea unor jucători care au fost copiii mei de suflet și să lase frustrările și supărările și să încerce să muncească mai mult. Munca înnobilează, munca te face fotbalist, nu talentul”, a spus Florin Bratu.