Halep are probleme în Australia. Organizatorii i-au amânat partida de mâine

Gabriel Peneș / 03.02.2021, 23:26
Halep are probleme în Australia. Organizatorii i-au amânat partida de mâine

Panică, din nou, printre oficialii și jucătorii ce se pregătesc pentru Australian Open. Halep are probleme în Australia. Organizatorii i-au amânat partida de mâine. Deși trebuia să joace în sferturile de finală ale turneului Gippsland Trophy, campioana noastră va avea odihnă forțată. Nu doar ea, ci și toți ceilalți sportivi. Un nou caz de infectare cu coronavirus pune pe jar oficialii turneelor de la Antipozi.

Halep are probleme în Australia. Organizatorii i-au amânat partida de mâine

Deși păreau a avea sub control situația infectărilor cu corononavirus, Australia tremură din nou. Halep are probleme în Australia. Organizatorii i-au amânat partida de mâine. Numărul 2 mondial ar fi trebuit să joce sferturile de finală la simplu contra rusoaicei Ekaterina Aleksandrova(33 WTA). Dar premierul statului Victoria a anunțat azi că aproape 600 de jucători și oficiali ai primului turneu de Grand Slam sunt acum nevoiți să intre în izolare, scrie digisport.ro.

Un angajat al hotelului Grant Hyatt din Melbourne, unde participanții la Australian Open au stat în carantină, are COVID-19. E vorba de hotelul în care au stat majoritatea jucătorilor și jucătoarelor în perioada de izolare impusă la sosirea în țara cangurilor. Organizatorii au amânat toate partidele programate joi. Sute de sportivi vor fi testați mâine pentru a li se afla, din nou, situația medicală.

Acest lucru ar putea avea un impact asupra programului de joi al pregătirilor, dar în acest moment nu are impact asupra Australian Open în sine”, care urmează să înceapă luni, a declarat prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews.

Halep are probleme în Australia. Organizatorii i-au amânat partida de mâine
Halep are probleme în Australia. Organizatorii i-au amânat partida de mâine. La fel a pățit și Sorana Cârstea

Sute de jucători și jucătoare vor fi retestați pentru coronavirus

Toate partidele programate în turneele pregătitoare au fost amânate. Nu doar Halep e în această situație. Irina Begu (79 WTA) urma să o înfunte pe numărul 3 mondial, japoneza Naomi Osaka. Begu e calificată în sferturile de finală ale aceluiași turneu unde joacă și Halep. Cele două românce nu ar putea să se întâlnească decât în finală. Într-o altă competiție, Grampians Trophy, Sorana Cîrstea (72 WTA) ar fi trebuit să o aibă în față pe Belinda Bencic (12 WTA). Teoretic, meciurile ar urma să fie reprogramate pentru vineri. Dar asta depinde doar de rezultatele testelor de mîine făcute sportivilor.

Însă tot vineri ar trebui să se dispute și jocurile din proba de dublu a Gippsland Trophy. 4 românce sunt încă agrenate în competiția ajunsă tot în faza sferturilor de finală. Simona Helep face pereche cu Daria Gavrilova și va înfrunta o altă jucătoare din România. Mihaela Buzărnescu, eliminată la simplu, a rămas în competiția de dublu. Miki joacă alături de franțuzoaica Alize Cornet. Cuplul Monica Niculescu-Patricia Țig va juca împotriva perechii din Rusia, Anna Blinkova-Veronika Kudermetova. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în urma verificării situației medicale de mâine.