Ianis Hagi, considerat prea lent de Steven Gerrard! Ce planuri are legendarul fotbalist cu internaționalul român

Ștefănescu Dragoș / 30.07.2021, 23:03
Ianis Hagi, considerat prea lent de Steven Gerrard! Ce planuri are legendarul fotbalist cu internaționalul român

Ianis Hagi a avut un sezon excelent împreună cu echipa sa Glasgow Rangers. Echipa de pe ”Ibrox Park” a reușit să câștige titlul în Scoția oprind astfel hegemonia rivalilor de la Celtic Glasgow. Ianis a devenit unul dintre cei mai iubiți și apreciați fotbaliști ai lui Rangers. Însă, Ianis Hagi va fi reprofilat în noul sezon al Scottish Premiership.

Rangers se pregătește pentru noul sezon

Ianis Hagi și-a demonstrat adevărata valoare în sezonul trecut, când a reușit împreună cu Glasgow Rangers să câștige titlul în Scoția. Ianis a marcat 6 goluri și a pasat decisiv de 9 ori pentru Rangers. Românul și-a adjudecat titlul de cel mai bun pasator din Scottish Premiership dar si de cel mai bun tânăr jucător al clubului Glasgow Rangers.

Pentru a obține rezultate cât mai bune, Rangers a disputat o serie de meciuri amicale în această vară.

Primul meci a fost cel de pe 5 iulie disputat în compania echipei Partick Thistle. Ianis Hagi a făcut un meci bun contribuind decisiv la victoria echipei sale cu o pasă de gol. Meciul s-a terminat cu scorul de 1-0, Rangers reușind astfel prima victorie a verii.

Al doilea amical al formației antrenate de Steven Gerrard a fost cel de pe 10 iulie jucat împotriva echipei engleze de Liga a 3-a Tranmere Rovers. Surpinzător scoțienii au pierdut partida cu 0-1. După această înfrângere Ianis Hagi și colegii săi au fost aspru criticați de antrenorul Steven Gerrard.

Pentru Rangers a urmat meciul de lux în compania echipei engleze Arsenal Londra. Partida a avut loc pe 17 iulie pe stadionul ”Ibrox Park” în prezența a 2000 de spectatori. Partida a celebrat aniversarea de 150 de ani a clubului scoțian. Ianis Hagi a început meciul ca titular dar nu a reușit să iasă în evidenșă ăn cele 62 de minute în care a jucat. Partida s-a terminat la egalitate cu scorul de 2-2.

Pe 25 iulie, Rangers a disputat un amical de gală împotriva celor de la Real Madrid. Partida a avut loc pe ”Ibrox Park” în prezența a 13.000 de spectatori. Ianis a fost titular în echipa lui Steven Gerrard și avut o evoluție bună. Hagi a fost schimbat în minutul 60. Partida a fost câștigată cu scorul de 2-1 de Rangers.

Ianis Hagi va fi reprofilat la Rangers

Sezonul trecut Ianis Hagi a avut evoluții foarte bune, dar antrenorul Steven Gerrard vrea să-i schimbe românului rolul pe teren. Conform publicației The Scotsman, Hagi va fi reprofilat în sezonul următor.

Hagi va fi folosit la mijlocul terenului de Gerrad, în poziția de ”inter”, tehnicianul dorind să schimbe sistemul de la 4-2-3-1, la 4-3-3, iar pentru asta ar fi nevoie în benzi de jucători care să fie foarte rapizi, românul fiind recunoscut ca un jucător nu foarte agil”, a titrat publicația scoțiană.