Iftime, patron la Dinamo? Patronul de la Botoșani și-a făcut publice intențiile. Răspunsul său e categoric. EXCLUSIV

Iosif Pintilie 09.03.2023, 12:48
Iftime, patron la Dinamo? Patronul de la Botoșani și-a făcut publice intențiile. Răspunsul său e categoric. EXCLUSIV

Dinamo are noi finanțatori, însă încă nu putem spune dacă aceștia au capacitatea financiară necesară să salveze echipa. Playsport a vorbit cu unul dintre cei mai bogați patroni din fotbalul românesc, Valeriu Iftime, care ne-a spus dacă ar avea suficienți bani pentru a salva echipa.

Poate Iftime să investească la Dinamo?

Cu o avere estimată la 24 de milioane de euro, patronul moldav susține că, într-un scenariu absurd în care și-ar investi toată averea în echipa dinamovistă, nu ar avea suficienți bani pentru a acoperi datoriile si costul investițiilor.

”Nu, nu mi-aș permite să investesc la Dinamo. Dacă echipa nu ar avea datorii, poate. Dar eu mă chinui la Botoșani, e greu…

Eu aș putea ține echipa. Dacă erau doar datoriile actuale, o luam eu, dar datoriile istorice te mănâncă”, ne-a spus Valeriu Iftime.

L-am întrebat pe Valeriu Iftime și despre patronii noi de la Dinamo, despre care a spus că nu știe nimic. În același timp, Iftime spune că în ”Ștefan cel Mare” este nevoie de oameni serioși, care să fie capabili să acopere datoriile.

”Nimic, chiar nu știu nimic despre ei (n.r. noii patroni de la Dinamo)… Se poate, dacă sunt oameni serioși, să facă treabă. Totuși, ce se întâmplă acolo, sunt datoriile istorice, probleme noi, e greu.

Trebuie să acoperi datoriile din trecut, sunt niște milioane de euro, este nevoie de invesții mari.

Ai câteva datorii acum, peste câteva luni apar ambele. E greu”, a concluzionat Iftime, în exclusivitate pentru Playsport.

Conform topului Capital, realizat la finalul anului precedent, Valeriu Iftime este al patrulea cel mai bogat patron din Liga 1, depășit doar de Gigi Becali, Dan Șucu și Gheorghe Hagi. În același timp, el este al nouălea cel mai bogat om din sportul românesc, unde mai este depășit, pe lângă patronii din Superligă, de Nicolae Badea, Vladimir Cohn, Cosmin Olăroiu, Mircea Lucescu și George Țucudean.

Urmăriți Playsport.ro și pe