Împăratul Fatih Terim, cuvinte uriașe pentru Olimpiu Moruțan. Antrenorul lui Galatasaray și-a lăudat elevul

Ștefănescu Dragoș / 04.10.2021, 10:03
Împăratul Fatih Terim, cuvinte uriașe pentru Olimpiu Moruțan. Antrenorul lui Galatasaray și-a lăudat elevul

Olimpiu Moruțan a reușit să devină rapid un jucător decisiv pentru Galatasaray. În ultima etapă, românul a marcat golul victoriei pentru echipa sa. După meci, împăratul Fatih Terim a spus câteva cuvinte uriașe pentru Olimpiu Moruțan.

Împăratul Fatih Terim, cuvinte uriașe pentru Olimpiu Moruțan

În etapa a 8-a a campionatului Turciei, Galatasaray a înfruntat-o pe Rizespor. Partida a început promițător pentru vicecampioana Turciei care a deschis scorul în minutul 5 prin Mostafa Mohamed. În mod surprinzător, Rizespor a întors soarta partidei prin golurile lui Joel Pohjanpalo din minutele 17 și 26. În minutul 75, Mostafa Mohamed a marcat din nou, iar Galatasaray a restabilit egalitatea. Vicecampioana Turciei a rămas în 10 oameni în minutul 89 după ce Berkan a primit cartonașul roșu după un fault în propriul careu. Boldrin a ratat lovitura de pedeapsă și scorul a rămas egal.  În minutul 90+11, Galatasaray a declanșat un contraatac cu Kerem care i-a pasat apoi lui Diagne. Diagne a driblat doi adversari și i-a pasat lui Moruțan în interiorul careului. Mijlocașul român a marcat și a adus cele trei puncte pentru Galatasaray.

La finalul partidei, Fatih Terim a avut numai cuvinte de laudă pentru elevii săi, dar în mod special pentru Olimpiu Moruțan.

Diagne a jucat ca un leu. La fel și Moruțan.

Am avut meciul cu Goztepe, iar apoi cel cu Marseille din Europa League. Am avut la dispoziție 72 de ore să pregătim meciul. Avionul a aterizat la șase dimineața. Nu am dormit, poate nici copiii nu au dormit. Azi ne-am prezentat cu un singur antrenament.

În ciuda obstacolelor, dacă a reușit să câștige cu 3-2 în zece jucători, echipa a dat dovadă de caracter. Galatasaray a dat niște semnale importante astăzi. Aceasta este Galatasaray. Galatasaray reacționează, arată caracter”, a declarat Fatih Terim, potrivit Fotomac.

Cicâldău și Moruțan devin piese de bază la Galatasaray

În urma victoriei cu Rizepsor, Galatasaray a urcat pe locul 8 în campionatul Turciei. Echipa lui Fatih Terim are 14 puncte, 5 sub liderul Fenerbahce și 3 mai puține decât Besiktas, echipa de pe locul 3.

În meciul cu Rizespor, Alexandru Cicâldău a fost integralist dar nu a impresionat prin evoluția sa. Cicâldău a încheiat partida de la Rize cu 68 de atingeri, 42 pase precise din 52 încercate (81% acuratețe), 3 dueluri din 7 câștigate și 19 baloane pierdute. Românul nu a fost foarte eficient nici pe plan defensiv, reușind doar o respingere și două tackling-uri, și fiind driblat de 4 ori.

De când au fost transferați la Galatasaray, cei doi fotbaliști români au dat un randament bun, devenind piese de bază în angrenajul lui Fatih Terim. Olimpiu Moruțan a jucat în 8 meciuri  și a reușit să marcheze două goluri și să ofere o pasă decisivă. Alexandru Cicâldău a evoluat în 10 partide, reușind două goluri și o pasă decisivă.