În august a aflat că are cancer și totul s-a schimbat în viața ei. Anunțul care i-a lăsat fără cuvinte pe fani

Marian Cărăvan 02.01.2021, 13:57
În august a aflat că are cancer și totul s-a schimbat în viața ei. Anunțul care i-a lăsat fără cuvinte pe fani

Învingătorii nu renunță, iar cei ce renunță nu ajung învingători. După acest principiu s-a ghidat și una dintre sportivele de top ale planetei. În august a aflat că are cancer și totul s-a schimbat în viața ei. Anunțul de la începutul anului 2021 i-a lăsat fără cuvinte pe fani.

A aflat că are cancer și totul s-a schimbat în viața ei. Ce planuri are acum Carla Suarez Navarro

Carla Suarez Navarro este una dintre jucătoarele importante din circuitul profesionist de tenis. În luna august a anului trecut, a primit însă o lovitură cruntă. A fost diagnosticată cu limfonul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic. Începea calvarul pentru sportivă. Nu a putut evita tratamentul bazat pe chimioterapie, dar nu a cedat. O luptătoare din fire, Carla Suarez Navarro e pe cale să învingă boala. Se gândește deja la ce are de făcut în noul an. Nu renunță așa ușor, nu vrea să își ia adio de la tenis în modul acesta. Anunțul de la începutul anului 2021 i-a lăsat fără cuvinte pe fani.

„Tratamentul dă roade, e un motiv de mare bucurie. Mai am trei ședințe de chimioterapie. Estimez că totul ar trebui să fie gata în luna februarie. Nu mi-a plăcut să îmi iau rămas bun de la tenis în modul acesta. Cu timpul am revenit în sală, am început să ridic greutăți.

Într-una din zile m-am gândit, dacă tot pot să fac aceste lucruri, de ce să nu joc și tenis, lucrul pe care l-am iubit cel mai mult în viața asta? Am încercat și nu am simțit nicio jenă. Încerc să pășesc pe teren de două, trei ori pe săptămână. De fiecare dată îmi ridic nivelul câte puțin. Asta mă ajută enorm și la nivel mental, mă duce cu gândul departe de griji, mai ales în aceste vremuri, cu Covid-19”, a povestit Carla Suarez Navarro, conform Tennisuptodate.

Carla Suarez Navarro a aflat in august ca are cancer
Carla Suarez Navarro a aflat in august ca are cancer

La finalul lui 2019 își anunțase retragerea din tenis. Acum e cu gândul la Jocurile Olimpice

La finalul lui 2019, Carla Suarez Navarro își propunea ca 2020 să fie ultimul ei an din circuitul WTA.

„Mesajul este clar şi va fi scurt. Vreau doar să anunţ că 2020 va fi ultimul meu an din tenisul profesionist. La 14-15 ani călătoream deja prin lume şi am petrecut mult timp departe de familie. Timpul trece, nu mai poate fi recuperat şi vreau să fiu alături de familie. Simt că aşa e corect şi asta îmi cere inima”, declara atunci Carla Suarez.

Planurile ei au fost dejucate de pandemie și de problemele de sănătate. Nu renunță însă la visul ei, calificarea la Jocurile Olimpice. Nici boala nu o poate opri. E pe cale să câștige lupta cu boala și să se reapuce de treabă.

„Vreau să particip la un turneu de Grand Slam în finalul acestui sezon. Monitorizez și situația de la Jocurile Olimpice, să văd dacă mă pot califica. Dacă aș face o listă a dorințelor, în fruntea ei ar fi participarea la Tokyo. Am în plan și câteva turnee americane. Să vedem cum evoluează pandemia de coronavirus”, a spus sportiva.

Născută la data de 3 septembrie 1988, în Las Palmas de Gran Canaria, Carla Suarez Navarro are în palmares două titluri WTA la simplu: Oeiras în 2014 şi Doha în 2016, la care se adaugă alte nouă finale pierdute. În turneele de Grand Slam, spanioloaica a avut cele mai bune rezultate la Roland Garros (semifinale) şi Australian Open (sferturi).

Urmăriți Playsport.ro și pe