Înapoi, la coșmarul trăit de Mirel Rădoi, Nicolae Dică și Cosmin Olăroiu! România joacă amicalul de lux cu Anglia pe stadionul lui Middlesbrough

Mihai Rosoiu / 07.04.2021, 14:52
Înapoi, la coșmarul trăit de Mirel Rădoi, Nicolae Dică și Cosmin Olăroiu! România joacă amicalul de lux cu Anglia pe stadionul lui Middlesbrough

Înapoi, la coșmarul trăit de Mirel Rădoi, Nicolae Dică și Cosmin Olăroiu! România joacă amicalul de lux cu Anglia pe stadionul lui Middlesbrough. Federația engleză de fotbal a anunțat că meciul amical dintre cele două selecționate se va disputa pe Riverside. Pe 6 iunie 2021, Anglia-România este programată pe arena unde FCSB pierdea calificarea în finala Cupei UEFA.

Înapoi, la coșmarul trăit de Mirel Rădoi, Nicolae Dică și Cosmin Olăroiu! Anglia vs. România, la Middlesbrough

La jumătatea anului, echipa națională a României va susține două meciuri amicale foarte importante. Mai întâi, pe 2 iunie 2021, selecționata țării noastre va da piept cu echipa similară a Georgiei. Duelul este programat să se joace la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. La patru zile distanță, „tricolorii” conduși de Mirel Rădoi se vor deplasa în Anglia. Mai exact, la Middlesbrough, pentru a înfrunta selecționata Angliei.

Arena celor de Middlesbrough are 37.742 de locuri și a rămas în memoria microbiștilor din România după semifinala de Cupa UEFA, din 2005. Atunci, formația pregătită de Cosmin Olăroiu irosea, în mod dramatic, calificarea în ultimul act al comepetiției. După o victorie cu 1-0 în Ghencea, gol Dică (min. 30), roș-albaștrii mergeau în Anglia pentru a apăra fragilul avantaj.

Actualul secund al naționalei, Nicolae Dică, în genunchi după „coșmarul” de la Middlesbrough
Actualul secund al naționalei, Nicolae Dică, resemnat după „coșmarul” de la Middlesbrough

A urmat thriller-ul de la Middlesbrough, acolo unde, după 25 de minute, FCSB conducea cu 2-0. Același Dică și Goian au dus reprezentanta României cu un pas în finala de la Eindhoven. Numai că deznodământul acelui joc avea să fie unul de coșmar pentru roș-albaștri. Maccarone a dat trezirea pentru britanici, în minutul 33, însă FCSB continua să păstreze șanse uriașe de accedere în ultimul act al competiției.

Repriza secundă a fost un adevărat dezastru pentru jucătorii pregătiți atunci de Cosmin Olăroiu. Mark Viduka (min.63). Chriss Rigott (min. 73) și din nou Maccarone (min.89) aveau să întoarcă soarta confurntării. Britanicii s-au impus cu 4-2 și FCSB părăsea incredibil competiția.

Rădoi vs. Southgate, după 16 ani

În 2021, Anglia și România se vor întâlni într-o partidă amicală, programată pe 6 iunie, la Middlesbrough. Ambele selecținate sunt antrenate de doi dintre protagoniștii acelui joc de pomină. Gareth Southgate și Mirel Rădoi au fost adversari direct în dubla manșă din semifinalele Cupei UEFA. Coincidențele nu se opresc aici. Ambii au fost căpitani ai echipelor lor și amândoi au purtat același număr pe tricou – 6.

Actualul selecționer, Mirel Rădoi, pe vreema când evolua pentru FCSB
Actualul selecționer, Mirel Rădoi, pe vreema când evolua pentru FCSB

Pentru jucătorii români și staff-ul tehnic, duelul cu Middlesbrough a fost un adevărat coșmar. Mirel Rădoi și Cosmin Olăroiu au declarat  că la finalul partidei au trăit cea mai mare dramă a vieții lor profesionale. Persoane din anturajul echipei de atunci a celor de la FCSB susțin că Olăroiu nu a putut comunica cu nimeni până a doua zi.

A fost unul dintre episoadele negre ale fotbalului românesc, iar România de azi merge să joace acolo unde a avut loc coșmarul lui Mirel Rădoi, Nicolae Dică și Cosmin Olăroiu.