Încă o lovitură pe piața transferurilor reușită de Sepsi OSK. Câștigătoarea Cupei României a adus un fost jucător de la CFR Cluj

Octavian Vasilescu / 10.06.2022, 23:18
Încă o lovitură pe piața transferurilor reușită de Sepsi OSK. Câștigătoarea Cupei României a adus un fost jucător de la CFR Cluj

Fundașul Denis Ciobotariu (24 de ani) va evolua la Sepsi OSK din sezonul următor. CFR Cluj a renunțat definitiv la fiul lui Liviu Ciobotariu (51 de ani), antrenorul de la FC Voluntari.

Ciobotariu a fost transferat de CFR Cluj în 2020, de la Dinamo, în schimbul sumei de 150.000 de euro. Fundașul nu s-a impus în Gruia, iar acum pleacă definitiv de la echipă. În sezonul precedent, Dan Petrescu l-a trimis sub formă de împrumut la FC Voluntari.

Denis Ciobotariu merge la Sepsi OSK

Sub comanda tatălui său, Denis Ciobotariu a evoluat în 16 meciuri oficiale la FC Voluntari. Fundașul care măsoară 1,85m a înscris un gol și a oferit o pasă decisivă în tricoul ilfovenilor. FC Voluntari a avut un sezon aproape perfect. Ilfovenii au evoluat în premieră în play-off, unde s-au clasat pe locul 4. De asemenea, au ajuns până în finala Cupei României, unde au fost învinși de Sepsi OSK, scor 1-2.

Sepsi l-a transferat acum pe Denis Ciobotariu, după ce l-a cooptat și pe Ion Gheorghe, un alt fost jucător de la Voluntari. Conform ProSport, Denis Ciobotariu a fost cedat definitiv de CFR Cluj la Sf. Gheorghe, deși mai avea un an de contract.

Sepsi OSK, activă pe piață transferurilor

Pe lângă Denis Ciobotariu și Ion Gheorghe, Sepsi i-a mai transferat în această vară pe Cosmin Matei, Francisco Junior și Rareș Ispas. Ultimul a evoluat la Sepsi sub formă de împrumut în sezonul precedent, iar acum a fost cumpărat definitiv de la CFR Cluj.

Sepsi își va afla pe 15 iunie primul adversar din Conference League, competiție în care va intra în turul 2 preliminar, cu meciuri pe 21 și 28 iulie.

Printre posibilii adversari se numără formații puternice, precum Basel, Slavia Praga, Young Boys sau PAOK Salonic.

Au câștigat Cupa României

Sepsi a învins FC Voluntari în finala Cupei României, scor 2-1, în Giulești. Marius Ștefănescu a fost eroul grupării din play-out, după cele două goluri marcate în minutele 22 și 38.

Pentru Sepsi a fost primul trofeu câștigat vreodată. Clubul a luat naștere în iunie 2011, iar ascensiunea sa este de-a dreptul impresionantă.