Informații din culise de la despărțirea lui Budescu de FCSB. Unde s-a rupt tot

Olteanu Ștefan / 07.01.2022, 21:05

Dani Coman a oferit câteva informații din culisele despărțirii dintre Constantin Budescu și FCSB. Mijloașul de 32 de ani a rezistat doar patru luni în tricoul formației roș-albastre, timp în care a evoluat 11 meciuri. În primele zile ale acestui an, Gigi Becali l-a invitat la negocieri pentru a-i propune rezilierea contractului.

„Nu a simțit apreciere”. De ce a plecat, de fapt, Constantin Budescu de la FCSB

Dani Coman, care îi este naș lui Constantin Budescu și are o relație foarte apropiată cu acesta, a dezvăluit recent câteva detalii din culisele despărțirii fotbalistului de FCSB.
Gigi Becali a făcut eforturi mari în toamna trecută pentru a-l convinge pe Budescu să semneze, însă după doar câteva luni a început să îl critice public. Budescu a prins tot mai puține minute în tricoul echipei, iar în startul acestui an inevitabilul s-a produs. Budescu și Gigi Becali au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului, iar mijlocașul a primit compensații de 150.000 de euro.
Însă, un alt motiv pentru care Budescu a acceptat atât de ușor rezilierea este faptul că „nu s-a simțit apreciat” la FCSB.

Budescu nu numai că mi-e prieten, e și finul meu. Îmi pare rău că s-a despărțit de FCSB, pentru că a venit cu tot sufletul. Dar sunt ferm convins că își va găsi o echipă foarte bună, pentru că jucători ca Budescu sunt rari. Budescu era la fel și în trecut, doar că lui îi trebuie o conjunctură favorabilă.

Trebuie să se simtă apreciat și atunci, da, poate da totul. Putea ajuta FCSB-ul mult mai mult decât a făcut-o, dacă simțea apreciere. Jucători cu tehnica și viziunea, pe care o are, sunt din ce în ce mai rari. Budescu nu e jucător de Liga 2. Nu s-ar pune problema ca el să vină la Sibiu, pentru că nu-și permit multe echipe să-l aibă pe Budescu. Eu spun că nu a simțit apreciere la FCSB”, a spus Dani Coman, potrivit Fanatik.

Dan Petrescu și Marius Șumudică i-au închis deja ușa lui Budescu. Petrolul nu și-l permite

Constantin Budescu este în continuare liber de contract și își caută un nou angajament. Mijlocașul de 32 de ani a declarat în repetate rânduri că nu se gândește la retragere și, mai mult, a glumit spunând că „abia acum s-a apucat de fotbal”.
În ultimele săptămâni, s-a vehiculat un posibil interes din partea unor echipe ca Yeni Malatyaspor, unde antrenează Marius Șumudică, sau CFR Cluj, care l-a mai dorit și în trecut.
Totuși, Șumudică a reacționat rapid și a dezvăluit motivul pentru care nu se poate face mutarea, iar anunțul lui Dan Petrescu a fost și mai vehement: „Nu, eu caut un alt jucător în momentul de față!”.

O altă variantă care părea plauzibilă era Petrolul Ploiești, formație care conduce clasamentul din Liga II și e favorită la promovare. Budescu și-a început carierea la juniorii lui Petrolul și este cunoscut faptul că și-ar dori să revină la echipă într-o zi.
Însă, contactat de PlaySport.ro, președintele clubului ploieștean a lămurit lucrurile:

Nu am avut nicio discuție cu Budescu să vină la Petrolul. Asta nu înseamnă că nu ni-l dorim, dar nu ni-l permitem. O să-l sun, dacă ziceți că acum nu mai e sub contract cu FCSB. Dar sunt șanse slabe. Nu cred că avem noi bani de pretențiile lui Budescu”, a declarat Costel Lazăr în exclusivitate pentru PlaySport.ro

Un gol și o pasă decisivă a reușit Budescu, în 11 meciuri jucate la FCSB în acest sezon.