Ion Ion Țiriac se implică în scandalul dintre tatăl său și soțul Serenei. Ce a scris pe Twitter

Gabriel Peneș / 16.02.2021, 19:51
Ion Ion Țiriac se implică în scandalul dintre tatăl său și soțul Serenei. Ce a scris pe Twitter

Ion Ion Țiriac se implică în scandalul dintre tatăl său și soțul Serenei. Ce a scris pe Twitter fiul fostului mare jucător de tenis român este o mostră de decență. După replica jignitoare a lui Alexis Ohanian, soțul Serenei Williams, la adresa omului de afaceri român, Țiriac Jr. a postat o scrisoare către american. O lecție de eleganță ironică dată de Ion Ion Țiriac într-un scandal urât mirositor.

Ion Ion Țiriac se implică în scandalul dintre tatăl său și soțul Serenei

Ion Ion Țiriac se implică în scandalul dintre tatăl său și soțul Serenei. După ce Alexis Ohanian l-a insultat pe fostul mare jucător de tenis român, a venit și replica. Dar una de alt calibru, de alt nivel. Astăzi, Serena Williams (39 de ani) a câștigat partida din sferturi, contra Simonei Halep, Imediat după aceea, Alexis Ohanian (37 de ani), soţul sportivei din SUA, a postat un mesaj jignitor pe Twitter. Acesta l-a insultat pe Ion Ţiriac(81 de ani), mentorul Simonei Halep, dorind să îi plătească o poliță românului.

„E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac”, a postat Alexis Ohanian. Mesajul venea ca o replică la afirmațiile făcute de Țiriac despre Serena. Miliardarul român era de părere că din cauza vârstei și a greutății, aceasta ar trebui să se retragă.

Ce a scris pe Twitter

La câteva ore după mesajul jignitor al lui Ohanian a venit o altă replică. Dar a lui Ion Țiriac Jr. Acesta a publicat o adevărată scrisoare în care îi bate obrazul acestuia, conform prosport.ro. Însă mesajul postat pe Twitter are o ironie subtilă, elegantă, fiind într-un alt ton decât cuvintele de ocară ale americanului. De altfel, chiar adresarea „domnule Williams” conține o „urzicătură” implicită către Ohanian.

Către soțul doamnei Williams,

Am citit mesajul postat de dumneavoastră pe Twitter cu dezgust și refuzând să cred că este adevărat ce ați scris.

Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și domnul la care vă referiți a scris câteva capitole importante care au contribuit la cartea tenisului în aceste decenii. De la jucător, la antrenor, la manager, la promotor de turnee, persoana respectată despre care vorbiți de rău cu acești termeni degradanți a fost și încă este, la vârsta de 82 de ani, unul dintre cei mai vocali susținători ai acestui sport.

Respectul pe care el (Ion Țiriac) îl are pentru doamna Williams este uriaș, așa cum ar trebui să fie. Ea este și va rămâne în istorie ca una dintre cele 20-25 jucătoare de top care și-au adus contribuția mult pentru acest sport. Ea are o personalitate care a deschis multe uși pentru generațiile tinere de atleți, în toate domeniile sportului și toate aspectele sociale ale vieții. Pentru asta, îi suntem foarte recunoscători.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care vă răspund la acest mesaj, care nu era necesar, este că cuvintele sunt ușor folosite și interpretate greșit în lumea din ziua de azi, prin intermediul mai multor rețele sociale.

Exprimarea liberă nu ar trebui să fie înlocuită cu vorbe urâte.

Din punctul meu umil de vedere, amintesc un citat celebru: „O putere uriașă aduce de la sine o responsabilitate uriașă”. Având calitatea de soț al doamnei Williams, nu vă mai puteți reprezenta doar propriile opinii în sport, ci și pe cele ale soției dumneavoastră. Ar fi rușine să aduceți o imagine greșită asupra moștenirii pe care o lasă soția dumneavoastră în urmă prin tweet-uri scrise fără argumente.

Sper ca aceste câteva propoziții să aducă puțină înțelepciune în viitoarele declarații greșite pe care urmează să le faceți, și poate să aducă puțin respect pentru un om care a plecat de la zero și care iubește acest sport și a contribuit toată viața pentru el.

Felicitări pentru Serena, care a câștigat pe merit! Sper să meargă mai departe și să continue să scrie istorie în cariera sa minunată!, a scris Ion Ion Țiriac în mesajul postat pe Twitter.