Ce a spus Halep după înfrângerea cu Serena. Care e programul următor al campioanei noastre

Gabriel Peneș / 16.02.2021, 18:34
Ce a spus Halep după înfrângerea cu Serena. Care e programul următor al campioanei noastre

Ce a spus Halep după înfrângerea cu Serena. Simo a părăsit Australian Open după un sec 3-6, 3-6 înregistrat în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne. Campioana noastră a fost depășită la mai toate capitolele de Serena Williams. Actualul număr 2 mondial a lăudat jocul americancei și și-a recunoscut si greșelile făcute. Dar, tenisul, ca și viața, merge înainte. Peste două săptămâni, Halep va reveni în circuitul WTA.

Ce a spus Halep după înfrângerea cu Serena

Ce a spus Halep după înfrângerea cu Serena. Simona Halep (29 de ani) a fost învinsă în sferturile de finală de Serena Williams (39 de ani). Nu a fost confruntarea crâncenă la care ne așteptam, americanca dominând clar partida. În semifinale, Serena o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka, numărul 3 mondial.

A fost un meci foarte bun făcut de Serena, a jucat un tenis foarte bun și a meritat să câștige astăzi. Într-adevăr, serviciul meu nu a fost destul de puternic, am greșit mult cu primul serviciu și nu prea am deranjat-o cu nimic”, a declarat Halep imediat după meci, pentru Eurosport.

Oricum, prin victoria din optimi în fața polonezei Iga Swiatek, Halep a atins o bornă importantă. A ajuns la victoria 100 într-un turneu de Grand Slam. Acestă realizare a fost evidențiată și de organizatorii Australian Open, pe Twitter, într-un mod special.

Care e programul următor al campioanei noastre

La conferința de presă ce a urmat întâlnirii, Simona și-a criticat și atitudinea. Dar e convinsă că se va întoarce mai puternică, pentru că va lucra la acest aspect.

Atitudinea a fost negativistă puțin pe tot parcursul turneului, dar voi lucra la asta și mă voi întoarce mai puternică, cu siguranță. Sunt puțin frustrata de atitudinea avută pe teren, cred că m-am plâns prea mult”, a spus Simona Halep conform aceleiași surse.

Simona Halep își va lua o pauză de 2 săptămâni, după parcursul de la Australian Open. Apoi, jucătoarea noastră va participa la două turnee din zona Golfului. Începând cu 1 martie, Simo va merge la turneul WTA 500 de la Doha, de la care a lipsit în 2020. După ce va încheia săptămână de la Doha, Halep va participa la turneul WTA 1000 de la Dubai. Ea a câștigat ediția de anul trecut a competiției. În 2020, Simona a cucerit trofeul după ce le-a învins pe Ons Jabeur, Aryna Sabalenka, Jennifer Brady și Elena Rybakina.

Scorul întâlnirilor dintre Halep și Williams a ajuns acum la 10-2 în favoarea campioanei din SUA. Serena se află în căutarea celui de-al 24-lea trofeu de Grand Slam. Astfel, ea ar egala-o pe australianca Margaret Court. Aceasta a câștigat cele 24 de titluri în perioada 1960-1973 și încă deține recordul de cea mai titrată jucătoare din istorie.

Halep, pe de altă parte, e în pericol de a pierde locul 2 în clasamentul mondial. Ea ar putea fi întrecută de japoneza Naomi Osaka, adversara Serenei din semifinale. Cu o condiție: ca Osaka să câștige Australian Open. Până acolo, însă, va trebui să treacă de Serena Williams în partida ce se va disputa joi.