Ion Țiriac a făcut o înțelegere secretă cu Ilie Năstase. Ce urmează să se întâmple la moartea unuia dintre cei doi coloși ai sportului

Autori: Bordei Radu, Andrei Alexandra / 22.04.2022, 17:58
Ion Țiriac a făcut o înțelegere secretă cu Ilie Năstase. Ce urmează să se întâmple la moartea unuia dintre cei doi coloși ai sportului

Ion Țiriac și Ilie Năstase s-au întâlnit prima oară în anul 1959, într-o tabără de tenis, la Cluj-Napoca. De atunci destinele lor au fost legate, de-a lungul unei vieți pline de succes, pentru amândoi. Dar un lucru a rămas neschimbat, anume relația strânsă de prietenie, care i-a legat pe cei doi foști mari sportivi.

Pactul secret dintre Ion Țiriac și Ilie Năstase. Dezvăluire incredibilă făcută de fostul lider mondial, pentru Playsport

De peste 50 de ani, Ion Țiriac și Ilie Năstase au înfruntat multe lucruri împreună, dar viața nu i-a despărțit, dimpotrivă. Indiferent de ce s-a întâmplat unuia dintre ei, au putut mereu să se bazeze pe prietenia care a trecut testul timpului. Ilie Năstase a ajuns un nume de legendă, în tenis, a fost primul lider ATP din istorie și a câștigat turnee importante. Chiar dacă nu a avut același succes pe terenul de tenis, Ion Țiriac a dat lovitura în afaceri și a devenit unul din primii miliardari români.

Chiar dacă sunt firi opuse, acest lucru i-a legat, parcă, și mai tare. Ilie Năstase a trăit la extrem, în timp ce Ion Țiriac a dovedit o rigurozitate aproape nemțească. Dar nu s-au judecat niciodată, fiecare l-a acceptat pe celălalt, așa cum era. „Cum să mă supăr când am dormit în pat cu el mai mult decât cu toate soțiile”, a spus Ilie Năstase, în trecut, despre Ion Țiriac.

Diferențele mai mult i-au unit. Prietenia lor a rămas trainică și va dăinui chiar și după moarte. Intrebat dacă este adevărat că au făcut un pact secret de viață și de moarte, Ilie Năstase a răspuns, în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Da, este adevărat, am discutat aceste lucruri. Eu sunt liniștit pentru că stiu că dacă eu aș păți ceva, el nu mi-ar lăsa niciodată copiii de izbeliște. I-ar trata ca si cum ar fi ai lui. I-ar susține și financiar și moral. Din toate punctele de vedere. La fel și eu. Dar nu se pune problema de așa ceva momentan, suntem sănătoși amândoi, ne-a declarat în exclusivitate, fostul lider mondial.

Ion Țiriac a ajuns la 82 de ani, în timp ce Ilie Năstase are „doar” 75 de ani.

Ion Țiriac i-a făcut o ofertă lui Ilie Năstase

În urmă cu puțin timp, Ilie Năstase dezvăluia și oferta senzațională pe care i-a făcut-o prietenul său de-o viață.

M-a întrebat, cândva, Ion Ţiriac dacă mi-am găsit un loc de veci, dacă mi-am aranjat treburile astea de după, ştiţi dumneavoastră! Şi eu i-am spus că nu am aşa ceva, un loc de veci. Că nu m-a preocupat chestiunea asta.

A zist că el şi-a cumpărat o parcelă la Bellu, unde-şi ridică un mausoleu (n.r: râde). Şi Țiriac a adăugat pe loc: ‘Te invit la mine!’.

M-am uitat la el şi i-am spus doar atât: ‘Vin, dar cu condiţia să stau eu deasupra. Că toată viaţa ai fost tu deasupra. Acum ar fi momentul să mai facem schimb!’, a spus Ilie Năstase, pentru Playsport.ro.