Ionuț Nedelcearu a plecat de la AEK Atena după doar un sezon! Grecii l-au vândut pentru 1.2 milioane de euro: „A semnat pe trei ani!”

Ștefănescu Dragoș / 16.07.2021, 23:41
Ionuț Nedelcearu a plecat de la AEK Atena după doar un sezon! Grecii l-au vândut pentru 1.2 milioane de euro: „A semnat pe trei ani!”

În fotbalul european campania de tranferuri este în plină desfășurare. Toate echipele încearcă în această perioadă să-și completeze loturile pentru sezonul următor. Internaționalul român Ionuț Nedelcearu a plecat de la AEK Atena după doar un sezon! Grecii l-au vândut pentru 1.2 milioane de euro: „A semnat pe trei ani!”

Ionuț Nedelcearu a plecat de la AEK Atena după doar un sezon! Grecii l-au vândut pentru 1.2 milioane de euro: „A semnat pe trei ani!”

Internaționalul român Ionuț Nedelcearu (25 de ani) este protagonistul unui transfer surprinzător. După ce sezonul trecut a evoluat la formația greacă AEK Atena, Nedelcearu părăsește Grecia prematur. Fundașul român a fost cumpărat anul trecut de AEK Atena de la formația rusă UFA. Grecii au plaătit pentru fotbalistul român suma de 550.000 de euro. Nedelcearu avea contract cu formația din capitala Greciei până în 2024. Sezonul trecut Nedelcearu a jucat în 35 de partide pentru AEK Atena și a reușit să marcheze un gol. Fără să fi impresionat prin evoluțiile sale, formația elenă a decis să se despartă de fundașul român.

Nedelcearu este noul jucător al lui Crotone

Clubul italian Crotone și-a manifestat dorința de a-l transfera pe Nedelcearu de la AEK Atena. Cele două echipe au ajuns la un acord și transferul lui Nedelcearu s-a realizat. Conform celor de la Gazzetta.gr formația din Serie B a plătit pentru fundașul român suma de 1,2 milioane de euro. Formația elenă va mai primi încă 500.000 de euro dacă italienii de la Crotone vor promova în Serie A.

Potrivit jurnalistului Alfredo Pedulla, Ionuț Nedelcearu a efectuat deja vizita medicală în această dimineață. Ziaristul italian consideră transferul fundașului român la Crotone o adevărată lovitură dată de echipa din Serie B.

Crotone a dat o adevărată lovitură pentru Serie B. E vorba de Ionuț Nedelcearu, un fundaș central născut în 1996, de la AEK Atena, care a jucat mult timp la echipa națională U21 a României. Puternic din punct de vedere fizic, are o înălțime de 1.90m.

Nedelcearu s-a remarcat în urmă cu câțiva ani la Ufa, iar apoi a intrat în vizorul Romei. El a recunoscut că a fost dezamăgit de ratarea transferului. Acum, își poate relua ambițiile la Crotone. Nedelcearu este un lux pentru Serie B”, a scris Alfredo Pedulla.

În orele ce au urmat, Nedelcearu a semnat contractul cu formația Crotone. Fundașul român va evolua pentru italieni timp de trei sezoane.

Duelul românilor în Serie B

Sezonul trecut, Crotone a evoluat în Serie A. La finalul sezonului echipa s-a clasat pe locul 19, penultimul, și a retrogradat alături de Parma și Benevento în Serie B. Astfel, Nedelcearu îi va înfrunta pe coechipierii de la națională Dennis Man și Valentin Mihăilă care evoluează la Parma.

Crotone a avut un alt jucător român în lot, sezonul trecut. Denis Drăguș a fost împrumutat de la Standard Liege, dar nu a reușit să se impună. Jucătorul român a evoluat în doar nouă meciuri în tricoul italienilor.