Ireal! Echipa cu care Oli a luat titlul în China nu mai există! Pur și simplu s-a desființat!

Olteanu Ștefan 28.02.2021, 15:01
Ireal! Echipa cu care Oli a luat titlul în China nu mai există! Pur și simplu s-a desființat!

Cosmin Olăroiu reușea să câștige, în toamna anului trecut, titlul cu Jiangsu în China. Performanța reușită de antrenorul român devenea una istorică, fiind primul titlu al echipei din China. Însă ce a urmat pentru Jiangsu a fost un adevărat dezastru.

Ireal! Echipa cu care Oli a luat titlul în China nu mai există!

Pe 12 noiembrie 2020, Cosmin Olăroiu scria istorie pe banca lui Jiangsu. Echipa antrenată de român reușea să câștige pentru prima oară campionatul din China și nimic nu anunța dezastrul care avea să urmeze.
Startul anului 2021 venea deja cu vești proaste pentru clubul lui Olăroiu, la baza acestora stând problemele financiare. Deși inclusiv în anul trecut au fost probleme financiare, nimeni nu se aștepta la decizia anunțată, pe 28 februarie 2021, de clubul Jiangsu.
La începutul lunii februarie, Cosmin Olăroiu își anunța plecarea de la Jiangsu. El a fost cel care a cerut rezilierea, fiind nemulțumit de felul în care a fost tratat el și staff-ul său.
Olăroiu își cerea scuze față de suporteri și jucători la acel moment și spunea că „merita mai mult respect” din partea conducerii pentru titlul câștigat. Evident, problemele financiare pe care la avea clubul au contribuit și la plecarea lui Olăroiu.

Astăzi, la doar trei săptămâni distanță de la plecarea lui Olăroiu, clubul a anunțat falimentul. Decizia a făcut rapid înconjurul lumii, fiind un caz fără precedent.
Totul a fost anunțat prin intermediul unui comunicat oficial, în care se specifică faptul că nu doar echipa de fotbal masculin va fi desființată, ci intreaga activitate a clubului. Jiangsu nu va mai exista nici la nivel de echipă de fotbal feminin sau juniori.

Clubul Jiangsu a intrat oficial în faliment
Clubul Jiangsu a intrat oficial în faliment

Urmează un dezastru și pentru Inter Milano?!

Fostul patron al lui Jiangsu, Zhang Jindong, este acționar majoritar și la Inter Milano, liderul din Serie A. În ultima perioadă au circulat zvonuri și despre posibilele probleme financiare ale clubului italian. Fotbaliștii antrenați de Antonio Conte ar avea și ei întârzieri la plata salariilor, situația fiind destul de delicată. De asemenea, în cazul lui Achraf Hakimi, adus de la Real Madrid pentru 40 de milioane de euro, nu s-a plătit la timp prima tranșă din transfer. Italienii au căzut la înțelegere cu madrilenii și plata a fost amânată.
O coincidență stranie este faptul ca Inter Milano se află în fața unui sezon foarte bun în Serie A. Trupa lui Antonio Conte este lider, cu un avans de patru puncte, și este o pretendentă serioasă la titlu. Este greu de crezut că un club cu istoria și palmaresul lui Inter ar putea să dea faliment, însă problemele financiare ar putea avea un impact serios și asupra echipei italiene.

Jiangsu Suning a câștigat campionatul, a scris o pagină de poveste în istoria clubului. Peste ani ne vom aminti cu plăcere despre această mare performanță. Acest trofeu nu va fi însă finalul unui ciclu, din contră. Va fi începutul a ceva măreț.
De acum înainte trebuie să ne luptăm an de an pentru titlu, să tindem și spre alte trofee. Vom investi și mai mult în dezvoltarea fotbalului din China, vom încerca să atragem și mai mulți tineri către acest sport”, declara Zhang Jindong, imediat după ce Jiangsu cucerea titlul.

Pe 28 februarie 2021, la doar patru luni de la această declarație, clubul Jiangsu a fost desființat.

Jiangsu, faliment la patru luni după ce a luat primul titlu din istorie
Jiangsu, faliment la patru luni după ce a luat primul titlu din istorie
Urmăriți Playsport.ro și pe