E știrea momentului în fotbalul mondial: Leo Messi nu mai este, OFICIAL, jucătorul Barcelonei!

Ștefănescu Dragoș / 01.07.2021, 08:39
E știrea momentului în fotbalul mondial: Leo Messi nu mai este, OFICIAL, jucătorul Barcelonei!

UPDATE: E știrea momentului în fotbalul mondial: Leo Messi nu mai este, OFICIAL, jucătorul Barcelonei! Pentru fanii Barcelonei, cel mai mare coșmar tocmai a devenit realitate. Starul argentinian este un jucător liber, fără legătură cu clubul. Asta nu înseamnă că fotbalistul nu poate semna iar cu Barcelona, iar acesta pare scenariul cel mai plauzibil. „El vrea să rămâne, noi îl vrem, o să fie bine” a fost mesajul lui Joan Laporta. Negocierile sunt departe de a fi finalizate, totuși. Mai sunt detalii de pus la punct, chiar dacă presa iberică este convinsă că acestea pot fi rezolvate.

Până se va întâmpla asta, suporterii catalanilor vor sta în tensiune. Nici conducătorii clubului nu vor dormi liniștiți. Mai mulți sponsori au refuzat să semneze o nouă înțelegere, până când situația lui Messi va fi rezolvată. Pentru sănătatea financiară și așa precară a grupării, este vital ca Messi să continue pe Camp Nou


Barcelona a ratat sezonul trecut câștigarea titlului în La Liga. Joan Laporta, președintele catalanilor a început reconstrucția echipei. Dar misiunea cea mai grea a lui Laporta o reprezintă semnarea unui nou contract cu Barcelona a starului Leo Messi. Mâine este ziua în care Leo Messi face toată Barcelona să tremure! De mâine e liber de contract, iar Juan Laporta a avut un mesaj misterios: „Calmați-vă!”

Ziua în care Leo Messi face toată Barcelona să tremure! De mâine e liber de contract, iar Juan Laporta a avut un mesaj misterios: „Calmați-vă!”

Barcelona a început perioada de transferuri în forță. Catalanii au realizat deja câteva transferuri impresionante. Aducerea argentinianului Sergio Aguero și a olandezului Memphis Depay sunt cele mai sonore mutări de până acum ale catalanilor. Președintele Joan Laporta trebuie să și renunțe la anumiți jucători pentru a achita noul salariu al starului Leo Messi. Printre jucătorii cu nume care ar putea pleca de la FC Barcelona în această vară se numără Philippe Coutinho sau portarul Neto.

Problemele financiare ale Barcelonei sunt cunoscute iar ca o certificare a acestora este și afirmația făcută de președintele La Liga, Javier Tebas. Acesta a anunțat recent că FC Barcelona este campioană la pierderile financiare. În sezonul trecut, cluburile din La Liga au înregistrat pierderi de 700 de milioane euro. Se pare că jumătate o reprezintă pierderile clubului catalan.

Leo Messi face toată Barcelona să tremure!

În contextul crizei financiare de la Barcelona, misiunea președintelui Joan Laporta de a-l păstra pe Messi la echipă este extrem de dificilă. Barcelona trebuie să economisească 200 de milioane euro pentru a acoperi noul contract al lui Messi și pentru a nu încălca fair-play-ul financiar.

După cum se știe, astăzi este ultima zi din contractul actual al lui Messi la Barcelona. Astfel Dacă pe parcursul acestei zile nu se va anunța nimic, Messi va rămâne liber de contract începând cu miezul nopții, adică de la 1 iulie. În Spania circulă numeroase zvonuri cu privire la viitorul lui Messi. Unele publicații anunță că argentinianul va semna un nou contract valabil pe 2 ani, în timp ce alte voci spun că Messi ar fi nemulțumit de anumite aspecte.

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a fost surprins de jurnaliști lângă birourile clubului. Întrebat despre situația lui Messi, Joan Laporta s-a limitat la a spune: „Contractul lui Messi? Stați liniștiți”.

Messi a fost foarte aproape să plece de la Barcelona și în 2020, când a trimis un fax clubului prin care a cerut să fie lăsat liber. Clubul nu a acceptat acest lucru, iar Messi a rămas pe Camp Nou pentru ultimul an de contract. Acest constract expiră azi la miezul nopții.