Jocul prestat de Dinamo i-a încântat și pe oficialii piteșteni. „Nu vor retrograda”

Ștefănescu Dragoș / 21.01.2022, 23:08
Jocul prestat de Dinamo i-a încântat și pe oficialii piteșteni. „Nu vor retrograda”

FC Argeș și Dinamo s-au înfruntat în această seară la Pitești, în primul meci de la reluarea Ligii 1. Echipa lui Andrei Prepeliță a obținut victoria la finalul unei partide foarte disputate. La finalul meciului, oficialii piteșteni s-au arătat impresionați de jocul prestat de Dinamo.

FC Argeș – Dinamo : 2 – 1. Prima înfrângere din mandatul lui Flavius Stoican

FC Argeș și Dinamo au deschis balul Ligii 1 în primul meci de la reluarea competiției. Partida de la Pitești a fost primul meci al lui Flavius Stoican pe banca lui Dinamo.

Dinamo a început curajos partida, cu 5 titulari dintre ultimii 7 jucători transferați. ”Câinii” au avut un gol anulat în minutul 25, când Ivanovski a fost semnalizat în offside. În rest, prima repriză nu a fost marcată de ocazii importante la niciuna dintre cele două porți.

În repriza a doua, FC Argeș a deschis scorul în minutul 51, prin Ișfan, care a pivotat frumos de lângă Patriche și Matei. În minutul 58 a avut loc cea mai controversată fază a meciului. Matei a marcat pentru Dinamo, dar arbitrul Bîrsan a anulat reușita pentru un presupus fault al dinamovistului în duel cu Joao Miguel.

FC Argeș a primit un penalty în minutul 67 , după ce Patriche l-a lovit cu cotul pe Cristi Dumitru în careu. Șerban a executat cu siguranță lovitura de pedeapsă și l-a învins pe  Chesneau. Dinamo a reușit să marcheze în minutul 87 prin Ivanovski. Echipa lui Flavius Stoican nu a reușit să mai marcheze până la final și astfel meciul s-a terminat cu victoria lui FC Argeș cu scorul de 2-1.

”Câinii” au pierdut dar au impresionat prin jocul prestat

La finalul partidei, președintele lui FC Argeș, Jean Vlădoiu, a fost extrem de bucuros pentru victoria obținută de echipa sa. Totuși, oficialul argeșean nu a omis să laude jocul prestat de Dinamo, pe care nu o vede să retrogradeze la finalul sezonului.

Dinamo este o echipă bună si putea să realizeze mult mai mult. Și noi avem un lot valoros, am jucat acasă și mă bucur mult pentru victorie. Am avut multe puncte pierdute, cu FCSB, cu Gaz Metan, dar așa este fotbalul. Câștigă cei ce sunt mai pragmatici. Pentru noi nu există meci ușor. La Craiova mergem să câștigăm. Vom avea opt finale. Vrem să mergem în finală în Cupa României. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi în această seară geroasă. Dinamo a arătat foarte bine în această seară. Au șanse mari să rămână în prima ligă. Într-un an de zile, la Pitești lucrurile sunt ok”, a declarat Jean Vlădoiu.

Iasmin Latovlevici, discurs sincer

Iasmin Latovlevici a vorbit la finalul partidei despre adaptarea sa la echipa argeșeană. Experimentatul fotbalist a admis că încă nu este la nivelul său maxim, dar are speranța că în curând își va putea ajuta echipa mult mai mult. Totodată, Latovlevici a subliniat și greșelile făcute de echipa sa în această seară.

Cel mai îmbucurător lucru este că au fost mulți suporteri pe stadion în ciuda frigului. Am început mai greu pentru că veneam după o serie mai proastă. Am încercat să fim pragmatici, poate prea pragmatici. Dacă era altă echipă ne putea taxa. Antrenorul una ne cere, noi altceva facem. Eu sunt într-o perioadă de adaptare. Nu are importanță experiența pe care o am. Nici pentru mine nu este ușor să mă adaptez. Sunt multe meciuri de jucat, se vor înjumătăți punctele. Prea mult s-a vorbit despre retrogradare. E greu pentru ei, majoritatea nu au câștigat trofee. Pentru noi este foarte bine unde am ajuns în Cupa României. Următoarele două meciuri sunt foarte importante, apoi vom mai vedea”, a spus Iasmin Latovlevici.

Andrei Prepeliță este optimist

Antrenorul lui FC Argeș, Andrei Prepeliță, a dezvăluit că a avut emoții înaintea acestei partide, având în vedere că ehipa sa venea după un final de an foarte slab.

A fost o perioadă foarte scurtă de pregătire. Ne așteptam la un meci greu. Noi în ultimele etape ale anului trecut am făcut niște greșeli și nu eram cu moralul foarte ridicat. Nu era o situație tocmai liniștită la noi. Mă bucur că am trecut peste meciul ăsta. Sper să legăm mai multe rezultate pozitive și să ne batem pentru o poziție de play-off”, a declarat Andrei Prepeliță.