Sorana Cîrstea a dat marea lovitură. În lumea tenisului este informația momentului

Dragos Stefanescu 02.02.2023, 13:49
Sorana Cîrstea a dat marea lovitură. În lumea tenisului este informația momentului

După ce a fost eliminată de la Australian Open încă din primul tur, Sorana Cîrstea a plecat la Dubai. Ea se pregătește pentru turneele asiatice din luna februarie. Sorana a apărut la antrenamente alături de Peter Wessels, fostul antrenor al lui Roger Federer. Românca chiar a postat pe rețelele de socializare o fotografie în care apare alături de Wessels.

Sorana Cîrstea a dat lovitura! Românca se pregătește cu fostul antrenor al lui Roger Federer

Sorana Cîrstea (32 de ani, 61 WTA) a avut un început slab de sezon. Românca a fost eliminată de la Australian Open încă din primul tur. După această eliminare prematură, Sorana a plecat la Dubai, unde efectuează un stagiu de pregătire în vederea turneelor asiatice din luna februarie.

Sorana a apărut la antrenamente alături de Peter Wessels, fostul antrenor al lui Roger Federer. Românca a postat pe rețelele de socializare o fotografie elocventă, în care a dat de înțeles că se pregătește intens cu Wessels. ”Muncă grea, zi de zi, fără întrerupere”, a fost mesajul Soranei.

Sorana Cîrstea și Peter Wessels

Totuși, Sorana nu a anunțat momentan dacă a renunțat la colaborarea cu antrenorul Thomas Johansson, cel care a însoțit-o la Australian Open.

Sorana Cîrstea, întâlnire inedită cu Novak Djokovic la Australian Open

Sorana Cîrstea a jucat cu Yulia Putintseva (28 de ani, 47 WTA) în primul tur de la Australian Open. Românca a început excelent meciul și a reușit să câștige primul set categoric, scor 6-2. În setul secund meciul a fost întrerupt din cauza ploii, iar acest lucru a scos-o din formă pe Sorana. La revenirea pe teren, după aproximativ 3 ore de pauză, românca a jucat mult mai slab. Putintseva a profitat din plin și a câștigat setul doi cu scorul de 6-4. Nici în setul decisiv Sorana nu și-a revenit, cedând cu scorul de 3-6. Astfel, Yulia Putintseva s-a calificat în turul următor, în timp ce Sorana a fost eliminată din competiția de la Melbourne.

În pauza pricinuită de ploaie, Sorana Cîrstea a mers la sala de forță pentru a face un ușor antrenament. Acolo se afla și Novak Djokovic. Când s-au văzut, cei doi au făcut un gest de salut amical, fiind clar faptul că se cunosc bine din circuitul mondial.

Cădere importantă pentru Sorana în clasamentul WTA

În urma eliminării încă din primul tur de la Australian Open, Sorana Cîrstea a ieșit din Top 50 WTA. Românca a ajuns în optimi la ediția de anul trecut a competiției de la Antipozi, astfel că a avut de apărat 230 de puncte. Cum acest lucru nu s-a petrecut, Sorana a căzut nu mai puțin de 15 poziții în clasamentul mondial. Dacă la Melbourne a mers de pe locul 42, acum se va clasa pe locul 57. Și această cădere poate fi mai mare.

Urmăriți Playsport.ro și pe