Leo Messi, sfătuit să plece de la Barcelona! Un campion mondial îl vede la City, Bayern sau PSG

Bordei Radu 15.05.2021, 15:34
Leo Messi, sfătuit să plece de la Barcelona! Un campion mondial îl vede la City, Bayern sau PSG

Leo Messi, sfătuit să plece de la Barcelona! Un campion mondial îl vede pe superstarul catalanilor în altă destinație, în această vară. Compatriotul lui Messi îl îndeamnă pe atacantul lui Koeman să caute să performeze în altă parte.

Barcelona este la un pas să rateze și titlul, iar problemele financiare nu oferă o perspectivă prea bună, pe termen scurt. Mai ales că la vară se anunță o reconstrucție masivă. Catalanii vor să formeze noua echipă în jurul argentinianului. Acesta nu a semnat, încă, prelungirea contractului.

Leo Messi, sfătuit să plece de la Barcelona! Un campion mondial îl vede la City, Bayern sau PSG

Se simte confortabil în Barcelona, este echipa lui de suflet, dar este o mare problemă. Argentinianul simte că nu mai poate câștiga Liga Campionilor cu Barcelona. Șansele sunt minime, iar asta îl face să aibă inima împărțită, spune Mario Kempes, fostul mare fotbalist argentinian.

Campionul mondial din 1978 îl sfătuiește pe Leo să se gândească bine înainte să facă o alegere. La aproape 34 de ani, Messi nu mai are mult timp să câștige cele mai importante trofee. Barcelona urmărește un proect bazat pe tineri foarte valoroși, talentați, dar care nu pot garanta succesul pe timp scurt. De aceea Kempes crede că starul catalanilor trebuie să aleagă cu capul, nu cu inima, în această vară.

Mario Kempes a fost eroul Argentinei în 1978

Care sunt cele mai bune variante pentru Leo Messi?

Kempes a identificat cele mai bune opțiuni pentru compatriotul său. Toate echipele l-ar dori pe Messi, mai ales că ar veni gratis, dar puține și-ar permite salariul lui, dar și pretențiile lui de a face performanță.

Sunt sigur că Pep Guardiola îl așteaptă la Manchestger City. Dacă se reunesc, City va domina câțiva ani de zile. Ar fi o provocare interesantă și pentru Leo. PSG și Bayern ar fi alte opțiuni. Au și banii, dar și jucătorii care l-ar ajuta pe Leo să facă performanță, a încheiat Kempes

Messi ține Barcelona în șah

Chiar dacă Laporta este sigur că argentinianul va semna prelungirea înțelegerii, Messi nu pare că s-a hotărât. Argentinianul va rămâne liber de contract în câteva săptămâni și presa este convinsă că totul depinde de cum se va termina campionatul. Un nou titlu l-ar putea convinge pe Leo să rămână, dar șansele sunt mici.

Pentru Barcelona, plecarea lui Messi ar fi o lovitură dură, chiar dacă financiar, clubul ar economisi o sumă mare. Catalanii vor să facă un efort mare pentru a-l aduce pe Haaland, iar plecarea lui Messi ar putea elibera fondurile necesare.