Lovitură pentru Costel Gâlcă la noua sa echipă. Al-Hazem nu a reușit să câștige ultimul meci din campionat

Olteanu Ștefan / 27.12.2021, 11:52

Costel Gâlcă (49 de ani) are parte de un debut nefericit la noua sa echipă, Al-Hazem. După eșecul din Cupa Regelui, scor 0-1 cu Al Batin, antrenorul român a încasat, duminică, și prima înfrângere din campionat. Al-Hazem a pierdut în deplasare cu Al Nasr, scor 1-2.

Costel Gâlcă începe cu stângul aventura de la noua sa echipă. Al-Hazem a ajuns pe ultimul loc în campionat

Costel Gâlcă va avea o misiune extrem de dificilă la noua sa echipă. Tehnicianul român a fost instalat pe banca lui Al-Hazem la începutul acestei luni, iar în primele două partide oficiale a încasat două înfrângeri.
La meciul de debut, Gâlcă a fost învins în Cupa Regelui, scor 0-1 de Al Batin.
La doar o săptămână distanță de la acest eșec, Gâlcă a încasat o nouă înfrângere dureroasă. Al-Hazem a mers, duminică, în deplasare la Al Nasr, pentru un duel care a reprezentat debutul lui Gâlcă în campionat.

Formația antrenată de român a fost surprinsă după doar 14 minute, când Al Ghannam a deschis scorul.
După o primă repriză slabă, Al-Hazem a reușit să îi pună ceva mai multe probleme adversarei în partea secundă. Însă, din păcate, tot Al Nasr a marcat prima. Vincent Aboubakar a înscris în minutul 52 și a dus scorul la 2-0 în favoarea echipei sale.
Al-Hazem a redus din diferenţă, în minutul 57, după ce Tiago Rodrigues, fostul jucător de la CSKA Sofia, a marcat, dar nu a fost suficient pentru ca echipa lui Costel Gâlcă să scoată vreun punct.
Rezultatul final al înfruntării a fost 2-1 în favoarea echipei gazdă, care a mai avut și două goluri anulate cu VAR.

Al-Hazem a picat pe ultimul loc în Arabia Saudită

În urma acestui ultim eșec, echipa antrenată de Gâlcă a ajuns pe ultimul loc în campionat. Al-Hazem are doar 11 puncte după 14 etape și un golaveraj de 10:18.
Același număr de puncte îl are și penultima clasată, însă are un golaveraj superior.
Pe Gâlcă îl va aștepta o misiune extrem de dificilă în încercarea de a se salva de la retrogradare. Al-Hazem nu a mai obținut o victorie în campionat din runda cu numărul 6, pe 25 septembrie, când a învins-o în deplasare pe Al-Fateh cu 1-0.
Pentru Al-Hazem urmează duelul cu Al Taee, din runda cu numărul 15, care e programat pe 31 decembrie.

Clasamentul din Arabia Saudită este condus de Al-Ittihad, formație la care activează Cosmin Contra. Fostul selecționer a avut parte de un meci de infarct în ultima etapă! Condusă cu 2-0 la pauză, Ittihad a revenit senzațional și a luat cele 3 puncte.