Lui Dennis Man i se pregătește plecarea de la Parma. Care sunt motivele unei despărțiri devenite iminentă între cele două părți

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.10.2021, 11:00
Lui Dennis Man i se pregătește plecarea de la Parma. Care sunt motivele unei despărțiri devenite iminentă între cele două părți

Dennis Man a fost extrem de criticat de jurnaliștii italieni după ultimul meci jucat de Parma în Serie B. Internaționalul român a fost schimbat de Enzo Maresca în minutul 66 al meciului pierdut de formația gialloblu în deplasare cu Reggina, scor 1-2.

Jurnaliștii de la Parma Live au apreciat după meci că Dennis Man a fost „nervos, egoist și inutil” și i-au acordat nota 4. La câteva zile de la acel meci, publicația Sport Parma a realizat un material în care explică declinul din ultimele meciuri ale fostului fotbalist de la FCSB.

„Cazul Dennis Man”, analizat de jurnaliștii italieni

Într-un articol cu titlul „Cazul Dennis Man”, jurnaliștii italieni explică faptul că în scurt timp urmează să se judece procesul intentat de Anamaria Prodan împotriva fotbalistului român în vârstă de 23 de ani.

Agentul FIFA îi cere lui Man daune de 350.000 de euro din cauza faptului că acesta a acceptat ca transferul său în Italia să fie intermediat de firma lui Giovanni și Victor Becali. Asta deși jucătorul avea un contract semnat cu Anamaria.

Astfel, italienii susțin că Man nu se poate concentra la fotbal din cauza acestor probleme pe care le are în această perioadă. Ei au remarcat însă și că atitudinea sa nu este chiar cea mai potrivită. El arată o stare de nervozitate, poate tocmai din cauza faptului că lucrurile nu merg bine pentru el în afara terenului.

În mijlocul unei crize de joc și rezultate, la Parma izbucnește și cazul Dennis Man. Jucătorul român a fost unul dintre cei mai slabi de pe teren în meciul cu Reggina. Asta poate și din cauza presiunii pe care o suferă în acest moment.

Talentul lui Man nu a ieșit până acum la iveală. Iar atitudinea sa pe teren este aproape întotdeauna iritantă. Rămâne de văzut cum va reuși Krause (patronul Parmei – n.red.) să rezolve problema, având în vedere suma cheltuită pentru a-l transfera de la FCSB. Între timp, Man se confruntă cu un proces cu Anamaria Prodan. Fostul său agent îi cere jucătorului un onorariu de 350.000 de euro pentru transferul la Parma”, a notat sursa citată.

Ce a spus Anamaria Prodan despre acest subiect

Anamaria Prodan a explicat în momentul în care a depus plângerea în instanță că nu are nimic personal cu Dennis Man. Doar că dorește ca înțelegerea dintre cei doi și ea să-și recupereze banii pe care trebuia să îi câștige în momentul în care s-a făcut transferul de la FCSB la Parma, din postura de impresar al fotbalistului.

Nu e vorba de supărare. Unde e un contract, trebuie respectat. Eu nu am nicio problemă cu Man. Este decizia lui, decizia lui Becali. Nu ştiu a cui este decizia faţă de ceea ce s-a întâmplat. Nu mă interesează… Eu am un contract, merg pe acel contract.

(Reporter: Are bani să-ţi datoreze?) Dacă avem un contract, înseamnă că avem nişte chestii stipulate. Cred că aşa e cel mai normal (n.r. – să se rezolve la Tribunal). De ce să ne certăm? Nu i-am spus copilului nimic. Nu mă interesează decât… Am avocaţi, nici nu mă interesează mai mult. Am avocaţi, aştept să văd ce va fi”, a spus la acel moment Anamaria Prodan.

Dennis Man a fost transferat de Parma de la FCSB în ianuarie 2021 în schimbul sumei de 13 milioane de euro. La acel moment, Gigi Becali i-a propus Anamariei Prodan suma de 100.000 de euro pentru a accepta faptul că mutarea s-a făcut prin intermediul fraților Becali. Iar ei au încasat comisionul.

Aceasta a refuzat însă și a ales să îl dea în judecată pe fotbalist.

Victor Becali a dezvăluit că Dennis Man este foarte aproape să plece de la Parma

Astfel, există șanse tot mai mari ca Parma să se despartă de Dennis Man în ianuarie. Fapt anunțat și de Victor Becali în urmă cu câteva zile.

El a explicat că proprietarul american al clubului, Kyle Krause ar putea dori să amortizeze din investiția făcută pentru transferul extremei în cazul în care echipa sa nu ar avea șanse foarte mari de promovare la acel moment.

Iar, în contextul în care evoluțiile lui Man vor continua să dezamăgească, sunt șanse foarte mari ca acest lucru să se întâmple. Mai ales că fostul său antrenor Roberto D’Aversa l-ar dori la Sampdoria.

Parma este mai aproape de retrogradare decât de promovarea în Serie A. Gruparea gialloblu se află în acest moment pe locul 15 în Serie B, cu doar 10 puncte acumulate în 9 etape.

Prima decizie a instanței în procesul dintre Anamaria Prodan și Dennis Man