Marius Șumudică pregătește două mutări decisive! Antrenorul lui Malatyaspor îi vrea pe cei care l-au făcut campion cu Astra

Ștefănescu Dragoș / 03.01.2022, 15:45
Marius Șumudică pregătește două mutări decisive! Antrenorul lui Malatyaspor îi vrea pe cei care l-au făcut campion cu Astra

Yeni Malatyaspor este într-o situație extrem de grea în Super Lig. Echipa lui Marius Șumudică a încheiat anul pe ultimul loc al clasamentului. Antrenorul nu se lasă însă descurajat și pregătește câteva mutări decisive în această iarnă.

Echipa lui Șumudică, ”lanterna roșie” din Super Lig

Yeni Malatyapor a terminat anul pe ultimul loc din Super Lig. După un debut cu două victorii, pentru Marius Șumudică a urmat o serie de coșmar. Echipa românului are 9 partide la rând fără victorie și a ajuns ”lanterna roșie” a clasamentului. Malatyaspor are doar 15 puncte după 19 meciuri. Mai mult, echipa lui Șumudică a fost eliminată din Cupa Turciei de o echipă modestă din liga a doua.

La începutul noului an, Malatyaspor are un program infernal. Echipa lui Șumudică va întâlni liderul Trabzonspor, Gaziantep și Beșiktaș, în primele partide din 2022.

Marius Șumudică pregătește câteva mutări decisive

Totuși, antrenorul român nu se lasă descurajat și încearcă să facă mai multe transferuri în această iarnă, pentru a salva echipa de la retrogradare. Presa turcă a anunțat că Malatyaspor este aproape să-i aducă pe jucătorii Thievy Bifouma (29 ani), Okechukwu Azubuike (24 ani) și Aytaci Kara (28 ani).

În afara acestor transferuri, Șumudică tatonează și varianta aducerii mai multor jucători din Liga 1. Conducerea clubului nu vrea să investească în sume de transfer. Varianta agreată este aducerea unor  fotbaliști experimentați, cu salarii mai mari, dar care să vină liberi de contract.

În acest context, Marius Șumudică îi are în vizor pe Constantin Budescu (32 ani), Paulo Vinicius (37 ani) și Claudiu Keșeru (35 ani), aceștia fiind pe picior de plecare de la FCSB, după ce au intrat în dizgrația lui Gigi Becali. O altă variantă ar fi și Denis Alibec (30 ani), jucător căruia să CFR Cluj vrea să îi încheie împrumutul de la Kayserispor. Jonathan Rodriguez (31 ani), Rachid Bouhenna (30 ani) și Anas Tahiri (26 ani) sunt și ei pe lista lui Șumudică. Aceștia au fost aduși în Gruia în mandatul lui Șumi. Dan Petrescu însă i-a folosit mai puțin și vrea să se despartă de ei cât mai repede.

Un alt jucător care se află în atenția lui Șumudică este Giedrius Arlauskis (34 ani). Acesta este liber de contract din septembrie 2021, după ce și-a reziliat înțelegerea cu CFR Cluj.

Marius Șumudică, concluzii la final de an

Marius Șumudică a venit în România pentru a petrece sărbătorile alături de familie și prieteni. La sosirea în țară, antrenorul a vorbit pe larg despre acest an competițional dar și despre situația de la Malatyaspor. Șumi recunoaște că traversează o perioadă extrem de delicată a cariereri sale de antrenor dar are încredere că va depăși toate obstacolele.

Traversez o perioadă delicată a carierei mele. Mă refer la acest an. A fost un an cu bune și cu rele. Dacă punem în balanță ceea ce s-a întâmplat la Gazintep, a venit episodul Cluj, unde după șapte meciuri, cu maximum de puncte, am fost îndepărtat, după care știam unde mă duc.

Știam ce se întâmplă la Malatya, dar nu credeam că voi întâlni niște jucători… Eu, practic, m-am uitat la început doar pe primul 11. Mi s-au accidentat 3-4 jucători, iar când a trebuit să improvizez…Suntem cea mai tânără echipă din Super Lig. Avem 10 jucători sub 20 de ani.

Este foarte greu în momentul în care te bați cu forțele din Turcia. Eu sunt foarte mulțumit că am făcut nouă puncte, fără nicio ironie. Nu mă așteptam să fac nouă puncte, să ajung la 15 și să-mi permit să pot să fac transferuri, să putem bate. Sunt trei echipe cu 15 puncte, una cu 17, alta cu 18. Pentru mine a fost o surpriză extrem de plăcută să fac nouă puncte cu echipa pe care am găsit-o. Dar am vrut foarte mult să mă întorc în Turcia, asta a fost important. Drept dovadă, oamenii de acolo nu au luat nicio măsură împotriva mea”, a declarat Marius Șumudică.