Marius Șumudică pune tunurile pe conducerea lui Malatyaspor: „Am fost avertizat că îmi voi distruge numele. Îmi e rușine”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.12.2021, 22:25
Marius Șumudică pune tunurile pe conducerea lui Malatyaspor: „Am fost avertizat că îmi voi distruge numele. Îmi e rușine”

Marius Șumudică este din nou în atenția presei din Turcia după meciul din Cupa Turciei contra celor de la Akhisarspor. Antrenorul român în vârstă de 50 de ani a fost suspendat pentru această partidă după ce a fost eliminat la finalul meciului cu Galatasaray și a urmărit jocul din tribuna oficială a stadionului.

Echipa sa a avut parte de un meci foarte greu contra echipei din Liga 3 turcă. Yeni Malatyaspor a avut nevoie de prelungiri pentru a se califica în „16”-imile de finală ale Cupei.

Marius Șumudică a explicat că s-a încăpățânat să semneze cu Yeni Malatyaspor, chiar dacă echipa se afla într-o situație delicată

În cele din urmă s-a terminat 3-1 pentru echipa lui Șumudică. Acesta a fost surprins de camerele de filmat în timp ce fuma la tribuna oficială. De asemenea, la finalul partidei, românul a fost foarte euforic, în stilul care l-a făcut deja celebru în Turcia.

Astfel, Marius Șumudică a fost chemat la o emisiune destul de urmărită din Turcia, ocazie cu care a făcut alte declarații extrem de interesante. El a dezvăluit că a fost sfătuit să nu semneze cu Malatyaspor pentru a nu își păta „blazonul” pe care l-a dobândit în Superlig, în special în perioada petrecută la Gaziantep Gazisehir.

De asemenea, Șumudică s-a arătat nemulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție. El a spus că o mare parte a jucătorilor săi nu au valoare de Superlig și se impune realizarea unor transferuri în iarnă.

Eu am venit aici cu inima. Malatyaspor avea o serie de cinci înfrângeri în momentul în care preşedintele clubului mi-a făcut o ofertă. Am venit să ajut echipa şi o voi menţine în prima ligă. În ceea ce priveşte meciul de ieri, trebuie să vin cu precizări. Sunt fericit că am venit în Turcia pentru a munci. Eu nu sunt nici Hagi, nici Popescu, dar îmi place că am atras atenţia asupra mea.

Eram fericit când am ajuns aici şi am văzut primul 11. Totuşi, când m-am uitat la ce rezerve am, am fost şocat. Toată lumea îmi spunea să nu semnez cu Malatyaspor că îmi voi distruge numele, după ce am avut succes la Gaziantep. Trebuie să transferăm jucători. Îmi este ruşine pentru că 10 dintre jucătorii noştri nu sunt de nivelul primei ligi! E nevoie de cel puţin 6 transferuri pentru a nu retrograda!”, a spus Marius Șumudică potrivit trtspor.com.tr.

Antrenorul român nu l-a iertat pe arbitrul care l-a eliminat în finalul meciului cu Galatasaray

Totodată, Șumudică a ținut să se apere după eliminarea din meciul cu Galatasaray. El a explicat de ce consideră că decizia arbitrului a fost una exagerată.

Trebuie să spun ceva şi despre arbitraj. Ei mi-au arătat cartonaş roşu şi m-au eliminat pentru că am depăşit linia cu 20 de centimetri. Tot staff-ul tehnic al celeilalte echipe a intrat cu un metru pe teren şi nimic nu s-a întâmplat. Trebuie să fie respectată Malatyaspor, nu doar eu! Şumudică a fost eliminat pentru că a părăsit cu 20 de centimetri zona destinată antrenorilor. Nu înţeleg asta!”, a mai spus antrenorul român conform sursei citate.