Meci-șoc: Halep debutează în 2021 contra numărului 1 mondial. Cum e posibil

Marian Cărăvan 26.01.2021, 17:39
Meci-șoc: Halep debutează în 2021 contra numărului 1 mondial. Cum e posibil

În primul meci pe care îl va disputa în 2021, Simona Halep o va avea ca adversară chiar pe ocupanta primei poziții din clasamentul WTA. Simona Halep debutează în 2021 contra numărului 1 mondial. Simona Halep și Ashleigh Barty se întâlnesc la Adelaide, chiar în această săptămână.

Meci-șoc: Halep debutează în 2021 contra numărului 1 mondial

Simona Halep, la fel ca multe alte vedete din circuitul profesionist, a fost invitată la un turneu demonstrativ care va avea loc la Adelaide. Simona Halep, locul 2 WTA, este printre invitatele de onoare ale turneului programat la complexul Memorial Drive Tennis Club. Un turneu demonstrativ cu nume grele din tenisul mondial. Surorile Serena și Venus Williams, Naomi Osaka, Rafael Nadal și Novak Djokovic se numără printre participanți.

Să avem jucători de un asemenea calibru în orașul nostru este o veritabilă victorie pentru fanii tenisului din Adelaide, dar și pentru public în general. Prin acest show vom sprijini lupta împotriva Covid-19”, a spus premierul statului Australia de Sud, Steven Marshall.

Simona Halep întâlnește liderul mondial WTA, în primul meci din 2021. Va fi, poate, cel mai așteptat meci al turneului demonstrativ de la Adelaide. Simona Halep se va confrunta la fileu cu reprezentanta gazdelor, australianca Ashleigh Barty, liderul mondial WTA. Vineri, după ora 12:00, ora României.

La turneul demonstrativ va fi prezentă și Irina Begu. Românca o va înfrunta pe Venus Williams. Irina Begu este partenera de antrenament a Simonei Halep, iar după demonstrativul de la Adelaide, cele două se vor deplasa la Melbourne. Două turnee vor fi acolo: Melbourne Summer Series (31 ianuarie – 6 februarie) și Australian Open (8-21 februarie).

Simona Halep debuteaza in 2021 contra numarului 1 mondial
Meci-șoc: Simona Halep debuteaza in 2021 contra numarului 1 mondial

Simona Halep, avantajată la Australian Open?

Simona Halep s-a descurcat destul de bine la turneele la care a participat în ultimele sezoane. Constănțenca se află acum la Adelaide, unde se antrenează intens pentru Australian Open.

În încercarea de a opri transmiterea virusului, autoritățile australiene au decis să carantineze 72 dintre jucătorii de la Australian Open. Asta, pentru că ei au fost contacți direcți ai unor persoane care s-au aflat în avioanele care i-au dus în Australia.

Spre deosbire de cei 72 de jucători plasaţi în carantină totală, timp de 14 zile, numărul 2 WTA are dreptul de a ieşi din cameră. Simona Halep are la dispoziție cinci ore pe zi, pentru antrenamente şi refacere.

Daniela Hantuchová, semifinalistă la Australian Open 2008, a vorbit recent despre situația din Australia. Fostă ocupantă a locului 5 în lume le-a luat partea jucătorilor închişi în camere pentru două săptămâni.

Din postura de sportiv de performanţă, e foarte greu să le explici oamenilor de rând aceste lucruri. Te-ai pregătit, ca la carte, în pauza dintre sezoane, ai atins o formă fizică foarte bună, eşti pregătit să ieşi pe teren şi să joci şi, brusc, ţi se spune că trebuie să stai închis într-o cameră, în următoarele 14 zile. E foarte greu să accepţi aşa ceva. Şi, oricât de inventiv ai fi, din păcate, într-o cameră de hotel nu poţi reconstitui mişcările pe care trebuie să le faci pe terenul de tenis”, a declarat Hantuchová.

Urmăriți Playsport.ro și pe