Mihaela Jeremic, una dintre minunile sportului românesc. Are doar cinci degete la ambele mâini și joacă volei la cel mai înalt nivel

Marian Cărăvan 02.01.2021, 23:13
Mihaela Jeremic, una dintre minunile sportului românesc. Are doar cinci degete la ambele mâini și joacă volei la cel mai înalt nivel

Mihaela Jeremic e una dintre minunile sportului românesc. Îi lipsesc trei degete de la o mână și alte două de la cealaltă, dar asta nu a împiedicat-o să joace volei la cel mai înalt nivel. A fost o adevărată provocare pentru sportiva originară din Medgidia.

Mihaela Jeremic, una dintre minunile sportului românesc

Are doar cinci degete la ambele mâini, ceea ce mulți ar considera un defect. Nu și Mihaela Jeremic. A fost foarte entuziasmată atunci când la școala unde învăța au venit viitorii ei antrenori. Aceștia promovau voleiul în școli și anunțau următoarea selecție. În Medgidia, voleiul este un sport faimos, spune sportiva.

„Îmi doream foarte mult să ajung în echipa de volei și recunosc că nu mă gândeam niciodată că poate nu o să mă descurc”, a spus Mihaela Jeremic.

Zis și făcut. Și-a anunțat părinții și s-a prezentat la acțiunea de selecție. Și acolo, mare surpriză!

„Antrenorii au avut încredere, au spus DA, iar acela a fost primul DA care avea să-mi aducă o carieră frumoasă!”, rememorează talentata voleibalistă.

Așa începea cariera Mihaelei Jeremic, una dintre minunile sportului românesc. O carieră ca o provocare. A scris istorie în volei, a adunat medalii la junioare și la senioare și a cucerit Cupa Challenge, cu CSM București, în 2016.

Mihaela Jeremic, una dintre minunile sportului romanesc, pe vremea cand evolua pentru CSM Targoviste
Mihaela Jeremic, una dintre minunile sportului romanesc, pe vremea cand evolua pentru CSM Targoviste

Sursă de inspirație pentru alții

Mihaela Jeremic și-a construit cariera pas cu pas. Și-a făcut loc printre performerii acestui sport. Mihaela Jeremic, una dintre minunile sportului românesc, este o sursă de inspirație pentru alții. A avut parte de o surpriză plăcută, după o apariție la tv, în care a vorbit despre mâinile sale.

„La început am fost reticientă, dar atunci când am primit mesaje în care oamenii îmi spuneau că sunt un model pentru ei, am fost impresionată. Să vă dau un exemplu. După o apariție la televizor, o mămică m-a căutat pe Facebook și mi-a spus că fiica sa are o problemă asemănătoare, doar că îi lipseau degetele de la picioare, iar micuța era înnebunită după balet. După ce m-a văzut a luat decizia de a merge la o școală de balet. Nici nu știți ce bucurie am simțit.

Oamenii trebuie să știe că nu există un motiv suficient de puternic, care să te facă să renunți la visuri”, spunea sportiva în urmă cu doi ani, pe când evolua la CSM Târgoviște.

Mihaela Jeremic, una dintre minunile sportului romanesc, a primit o distinctie importanta
Mihaela Jeremic, una dintre minunile sportului romanesc, a primit o distinctie importanta

Mihaela Jeremic, maestru emerit al sportului

Legitimată în prezent la CS Medgidia, echipă clasată pe locul 4 în Divizia A1 de volei feminin, Mihaela Jeremic, a primit o distincție individuală foarte prețioasă. Libero-ul echipei dobrogene a primit la finalul anului trecut titlul de maestru emerit al sportului.

„Avem cu ce ne mândri! Jeremić Mihaela, libero-ul echipei noastre, a primit titlul de «Maestru Emerit al Sportului». Distincția vine, în mare parte, după rezultatele obținute de voleibalista noastră pe plan internațional. Câștigarea Cupei Challenge cu CSM Bucuresti, în 2016, a fost cap de afiș, fiind prima cupă europeană din istoria voleiului feminin românesc, urmată și de performanţele Mihaelei la celelalte echipe de club”, este mesajul celor de la CS Medgidia.

Mihaela Jeremic, una dintre minunile sportului românesc, săa arătat emoționată după acordarea acestei distincții.

„Un asemenea titlu nu poate decât să mă emoționeze și să mă facă să fiu extrem de mândră. Categoric este răsplata supremă pentru toți acești ani dedicati acestui sport minunat, este acea răsplată pe care nici nu o visezi dar care te emoționează până la lacrimi. Prima cupa europeana din istoria voleiului feminin câștigată cu CSM Bucuresti mi-a adus enorm de multe emoții si confirmări, drept dovadă și acest titlu. Nu pot decât să fiu onorată și fericită”, a spus voleibalista.

Născută la Medgidia, Mihaela Jeremic a jucat pentru echipele FC Argeș, CSU Medicina Târgu Mureș, VC Unic LPS Piatra Neamț, CSM București, UVT Agroland Timișoara, CSM Târgoviște și CS Medgidia.

Mihaela Jeremic, una dintre minunile sportului românesc, are în palmares Cupa Challenge, cu CSM București, în 2016. Tot în același an, a disputat finala Cupei României și a cucerit alături de echipa bucureșteană medaliile de bronz în Divizia A1.

Urmăriți Playsport.ro și pe