Mihai Rotaru anunță venirea unui nou antrenor la Craiova: ”Începe pe 2 ianuarie!”

Sorin Chiriac 23.12.2020, 10:51
Mihai Rotaru anunță venirea unui nou antrenor la Craiova: ”Începe pe 2 ianuarie!”

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a anunțat imediat după meciul de aseară că va întări echipa tehnică. Omul de afaceri nu va renunța, cel puțin pentru moment, la Corneliu Papură. Dar îi aduce acestuia un ajutor, mai exact un secund care va completa staff-ul tehnic.

Corneliu Papura
Corneliu Papură a fost eliminat în meciul de la Cluj, scor 0-0

Mihai Rotaru anunță venirea unui nou antrenor la Craiova

Alesul patronului craiovean este Octavian Benga, fostul antrenor al lui Poli Timișoara. Acesta va fi secundul lui Corneliu Papură și va începe munca la Craiova din primele zile ale lui 2021. Totodată,  Rotaru a declarat că va merge în continuare pe mână actualului antrenor principal. Corneliu Papură va avea susținere până la finalul sezonului.

„Da, domnul Benga o să facă parte din staff-ul nostru, începând cu data de 2 ianuarie”, a spus Mihai Rotaru la Digi Sport.

Cine este Octavian Benga

Octavian Benga Poli
Octavian Benga a antrenat ultima dată ASU Politehnica Timișoara

Noul secund al Craiovei are 40 de ani. Este un fost jucător la CSM Reșița (un meci în Liga I, la 2 iunie 1999, când nu împlinise încă 19 ani, la victoria, 1-0 în deplasare, cu Universitatea Craiova) și Politehnica Timișoara (în 2001, în Liga a II-a). S-a dedicat de foarte tânăr meseriei de antrenor. A fost la juniorii lui FC Timișoara, secund la Unirea Sânnicolau Mare, Victoria Brăneşti, ACS Poli, principal la CSM Școlar Reșița și la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport și are licența UEFA Pro de antrenor.

Craiova a reușit un egal la Cluj

Craiova CFR CLuj
Universitatea Craiova și CFR Cluj au remizat, 0-0, în ultimul meci al turului Ligii 1

Ultimul meci al anului în Liga 1 s-a încheiat fără goluri. CFR Cluj și Universitatea Craiova au remizat, 0-0, în Gruia. Marile ocazii ale meciului le-a aparținut oaspeților, care puteau da lovitura pe final. Așteptat cu interes, ultimul meci al anului în Liga 1 nu a fost deloc unul spectaculos. Campioana nu a tras niciun șut pe spațiul porții în prima repriză, iar cea mai mare ocazie le-a aparținut oltenilor. Portarul Cristi Bălgrădean a avut o intervenție salvatoare la șutul lui Mamut, din interiorul careului, în minutul 32. Goalkeeper-ul campioanei a fost salvat de „transversală” în finalul meciului. În minutul 89, Ovidiu Bic a șutat în „transversală”, iar mingea ar fi căzut dincolo de linia porții. Cristi Bălgrădean a reținut apoi balonul. Faza a stârnit controverse. Imediat după meci, portarul CFR-ului a fost întrebat despre faza din final.

Urmăriți Playsport.ro și pe