Mircea Rednic nu are milă de Edi Iordănescu după rezultatele dezastru din Liga Națiunilor: „Nu era antrenorul ideal”. Chiricheș și Maxim, scoși la pensie. „Ne-am lămurit de ei”

Olteanu Ștefan 16.06.2022, 22:46
Mircea Rednic nu are milă de Edi Iordănescu după rezultatele dezastru din Liga Națiunilor: „Nu era antrenorul ideal”. Chiricheș și Maxim, scoși la pensie. „Ne-am lămurit de ei”

Mircea Rednic se alătură numelor grele din fotbalul românesc care îl contestă pe Edi Iordănescu după rezultatele dezastru din Liga Națiunilor. „Puriul” nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume și a încercat să evidențieze toate „bubele” din jurul echipei naționale.

Mircea Rednic, atacuri în toate direcțiile după rezultatele dezastru din Liga Națiunilor. Ce îi reproșează lui Edi Iordănescu

Intrat în transmisiune directă, la TV, Mircea Rednic a oferit câteva comentarii dure după rezultatele dezastru ale României din Liga Națiunilor, iar din vizorul său nu a scăpat nici selecționerul Edi Iordănesc.

Deși nu îl consideră drept principalul vinovat pentru situația dramatică de la națională, Mircea Rednic spune că Edi Iordănescu nu era omul potrivit pentru a fi selecționer în acest moment.

În schimb, veterani precum Vlad Chiricheș sau Alex Maxim, care s-au gândit la retragere după ultimele meciuri, au fost aspru criticați de „Puriu”.

Edi Iordănescu nu cred că era antrenorul ideal pentru perioada asta grea. Venim după câțiva ani în care tot schimbăm antrenorii, dar jucătorii sunt cam aceiași. Nu încercăm să îi obligăm noi să se retragă de la echipa națională. Stăm să apară ei să spună că se retrag. Antrenorul ar trebui să le impună, să le zică: „Sunteți de atâția ani și nu ați confirmat, nu vă supărați…”.

Să luăm exemplul vecinilor noștri, care au venit cu suflu tânăr, cu continuitate. Noi schimbăm antrenorii, dar avem aceiași jucători. Unii ar trebui să stea la cluburi, pentru că vin la națională și nu aduc niciun plus. Și după ce facem? Dăm vina pe antrenor și jucătorii rămân. Antrenorul poate să vină cu altă strategie, altă filosofie, dar dacă dai tot de ăia cu care ai jucat în sezonul trecut nu mai facem nimic. De unii ne-am lămurit. Nimeni nu l-ar acuza pe Edi dacă ar lua alți jucători tineri, cu atitudine…

Nu l-aș lua pe Chiricheș. Deci nu l-aș lua pe Chiricheș. Nici pe Camora, nici pe Maxim. Are calități Maxim, s-a impus acolo, chiar dacă nu e constant deloc”, a declarat Mircea Rednic, la TV Digi Sport.

Vlad Chiricheș, anunț despre retragere după România – Muntenegru 0-3: „Mi-a fost înjurată familia, mi-au fost înjurați copiii”.

Mircea Rednic susține că Andrei Vochin numește antrenorii la echipa națională. „Mare specialist și analist”

În continuare, Mircea Rednic și-a îndreptat atacurile către Federația Română de Fotbal. Răzvan Burleanu și Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, au fost vizați:

Ai posibilitatea să îl iei pe Ladislau Boloni și nu îl iei. El are filosofia lui, nu prea poți să te duci la el să dai cu părerea. Are peste 100 de meciuri în echipa națională, a câștigat campionate cu echipe din B. Noi am avut șansa să îl luăm și nu l-am luat. Nu am făcut prea mari eforturi. Au durat discuțiile, dar federația a rămas pe poziție. I-au zis că dacă nu are rezultate îl dau afară. Și acum cu Edi Iordănescu avem rezultate? Păi și de ce mergem mai departe cu Edi?

Dintre toate echipele astea, mie Finlanda mi-a plăcut. Dar am avut noroc. În repriza a doua cele mai mari ocazii le-au aparținut lor.

Dacă așa e clauza atunci de ce ne-am mai agitat? Și voi v-ați agitat, că să își dea demisia… Nu sunt împotriva lui Burleanu, dar știți ce îi reproșez? Că nu și-a ales oamenii potriviți. Cine l-a pus pe Iordănescu, cine l-a pus pe Rădoi, cine l-a pus pe Daum, pe Contra? Era mare specialist și analist de la InStat… (n.r. – Andrei Vochin). A greșit. Te bazezi pe el că e specialist în analiză?

Să își asume cel care l-a propus pe Edi Iordănescu”, a mai adăugat Mircea Rednic, potrivit sursei menționate.

FRF, anunț de ultimă oră despre viitorul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale! Reacția lui Răzvan Burleanu după rezultatele dezamăgitoare din Liga Națiunilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe