„Mirel Rădoi rămâne la echipa națională!”. Previziunea făcută de Ioan Andone despre viitorul selecționerului

Dragos Stefanescu 11.11.2021, 12:45
„Mirel Rădoi rămâne la echipa națională!”. Previziunea făcută de Ioan Andone despre viitorul selecționerului

Pentru naționala României urmează două partide, cu Islanda și Liechtenstein, cruciale pentru accedera în barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Plecarea lui Mirel Rădoi a fost îndelung comentată în ultima lună. Pe fondul acestei situații, Ioan Andone a declarat că Mirel Rădoi va rămâne la echipa națională.

”Mirel Rădoi rămâne la echipa națională!”

Naționala României va disputa în următoarea perioadă două meciuri cruciale în vederea calificării la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022. Pe data de 11 noiembrie, ”tricolorii” vor înfrunta pe teren propriu Islanda, iar trei zile mai târziu, în deplasare, Liechtenstein. Elevii lui Mirel Rădoi sunt obligați să câștige ambele partide pentru a merge în barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din 2022.

La finalul meciului cu Armenia, Mirel Rădoi a anunțat că va părăsi naționala României după cele două meciuri din noiembrie. Anunțul selecționerului a bulversat întreaga suflare a fotbalului românesc și a fost îndelung analizat și comentat.

Ioan Andone a vorbit și el despre viitorul lui Rădoi la echipa națională. ”Fălcosu” consideră că Mirel s-a pripit când a făcut acea declarație și îl vede în continuare pe banca echipei naționale și după meciurile din noiembrie. Ioan Andone și-a exprimat și încrederea în șansele de calificare ale României la Cupa Mondială din 2022.

Cred că era foarte supărat după atacurile împotriva lui. Nu s-a gândit la consecinţe. Am văzut după aceea declaraţiile jucătorilor. Cred că s-a grăbit şi cred că va rămâne. E antrenor tânăr, poate să mai facă greşeli. Nu era momentul că va pleca după aceste două meciuri, indiferent ce se va întâmpla.

A fost nepotrivit, era supărat pe ce se i întâmplase înainte. Se întâmplă, sunt antrenori tineri şi mai fac greşeli.

Avem jucători care joacă în Europa, putem face un 11 competitiv cu care ne putem califica”, a spus Ioan Andone, la Telekom Sport.

România – Islanda, primul pas decisiv pentru ”tricolori”

România înfruntă în această seară de la 21:45 selecționata Islandei. Partida de pe stadionul ”Steaua” face parte din Grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022. Înaintea meciului, ”tricolorii” se află pe poziția a doua a grupei, având 13 puncte. Pentru a merge în barajul de calificare, naționala României trebuie să învingă diseară echipa nordică, dar și Liechtenstein pe data de 13 noiembrie. În această situație, elevii lui Mirel Rădoi nu au voie să facă niciun pas greșit în aceste două meciuri.

România începe partida de diseară cu ascendentul victoriei obținute în Islanda, în meciul tur de la începutul lunii septembrie. Tricolorii s-au impus atunci cu scorul de 2-0, succes care au adus din nou speranțe la un loc de calificare.

Urmăriți Playsport.ro și pe