Moment amuzant cu Ștefan Târnovanu, după meciul cu Moldova. „Nici de mine nu le-a fost milă”

Bordei Radu 21.11.2022, 12:26
Moment amuzant cu Ștefan Târnovanu, după meciul cu Moldova. „Nici de mine nu le-a fost milă”

Amicalul cu Moldova a reprezentat un moment de referință pentru Ștefan Târnovanu. Portarul de 22 de ani a debutat în tricoul reprezentativei României. Și le-a ținut noroc tricolorilor, care s-au impus cu 5 la 0. La finalul partidei, goalkeeper-ul celor de la FCSB a avut o reacție amuzantă.

Seară bună pentru Ștefan Târnovanu, în tricoul României. „O senzație plăcută”

Portarul tricolorilor a avut parte de o seară liniștită la Chișinău, dar nu același lucru s-a putut spune despre omologul lui. Dumitru Celeadnic a scos mingea de 5 ori din plasa porții, iar Târnovanu a declarat că înțelege senzația. I s-a întâmplat de două ori în acest sezon, cu același adversar, Silkeborg, în Conference League.

Ce să îi fac, am trecut și eu prin asta, știu cum e. Nici cei de la Silkeborg nu s-au gândit la mine, când mi-au dat 5, așa că nici eu nu am milă. Asta este viața, el trebuie să lupte în continuare, să depășească momentul, a comentat portarul României

Meciul cu Moldova i-a adus debutul în tricoul României, iar Târnovanu va pleca cu amintiri frumoase de la această partidă.

Așteptam de mult acest mesaj, mă bucur că a venit, este o senzație plăcută. Mai ales că a venit cu o victorie atât de clară. Sper să mai am șanse. Pentru asta trebuie să merg la club, să joc bine, să continuăm să câștigăm. Și apoi să vin la națională, unde sper să prind cât mai multe partide, a explicat tânărul portar.

România visează la EURO 2024: „Este un nou început!”

Alexandru Cicâldău a marcat un gol fabulos, din lovitură liberă, în minutul 60. După meci, mijlocașul central a spus că simte că acesta este un nou început pentru naționala României, bineînțeles, în contextul în care în primăvara anului viitor va începe campania de calificare pentru EURO 2024.

Am venit aici cu gândul să facem un joc bun și să câștigăm acest meci și mă bucur că am reușit acest lucru. Lucrez foarte mult la loviturile libere, dar cred că cel mai important este că am reușit să câștigăm în această seară, cred că este un nou început. A fost doar un meci până la urmă, știm că la anul o să înceapă lucrurile serioase și trebuie să venim pregătiți la maxim. Suntem foarte încrezători în tot ceea ce înseamnă acest grup, eu zic că de la selecție la selecție arătăm bine. Vom da totul pentru a ne califica. Ne bucurăm că am venit și ne-a ieșit acest meci. Nu cred că există prietenie pe teren, a spus Cicâldău la Pro Arena.

În asentimentul său a fost și Olimpiu Moruțan, cel care a deschis scorul cu un gol, de asemenea superb, marcat în minutul 9. El a pus accent pe faptul că în martie, la debutul preliminariilor viitoare, el și coechipierii săi nu vor mai avea nicio scuză dacă nu vor începe să câștige și în meciurile oficiale.

Sunt foarte fericit că am marcat pentru echipa națională, sunt foarte mândru. Am pus toate lucrurile la punct și sper ca în martie să fim foarte bine pregătiți și să începem cu dreptul. Am arătat foarte bine, și la meciul cu Slovenia am arătat, și mai bine, în a doua repriză. Din martie să nu mai avem nicio scuză, să luăm fiecare meci în parte și să câștigăm. De cifre am nevoie, nu am nevoie de altceva. Am jucat ok, nu a fost un meci foarte agresiv, ne-am și ferit puțin, a spus și Moruțan.