Moruțan a primit „coroana” în Turcia. Trebuie să lipsească din teren doar dacă are piciorul rupt sau e leșinat :)

Moldoveanu Camelia / 14.09.2021, 13:00

Olimpiu Moruțan are un parcurs excelent la Galatasaray. Un fost fotbalist turc a criticat schimbarea fostului jucător de la FCSB cu Ryan Babel, considerând că românul este de neînlocuit în echipa lui Fatih Terim. Meciul contra Trabzonspor s-a încheiat 2-2.

Fatih Terim, criticat de un fost fotbalist turc. Moruțan, considerat indispensabil pentru Galatasaray

Galatasaray a remizat cu Trabzonspor, scor 2-2, cu toate că a condus până în minutul 33 după „dubla” lui Emre Kilinc. Erman Toroglu, fost fotbalist turc, îl laudă pe Olimpiu Moruțan și consideră că Fatih Terim a făcut o mare greșeală atunci când l-a înlocuit la pauză cu Ryan Babel. De menționat este faptul că Andreas Corneliu a înscris primul gol pentru Trabzonspor în minutul 41 și Anthony Nwakaeme a egalat în minutul 62.

Fatih Terim a greșit în momentul în care l-a scos pe Olimpiu Moruțan din joc. Atât timp cât Moruțan n-are piciorul rupt sau nu leșină, trebuie să joace. El oferă dinamism atacului echipei”, a declarat Erman Toroglu.

Alexandru Cicâldău, celălalt român de la Galatasaray a jucat până în minutul 81. El a fost schimbat cu Taylan Antalyali.

Românii au intrat în vizorul lui Terim

După meci, Fatih Terim a făcut câteva comentarii referitoare la jucătorii transferați recent, admițând faptul că acestora le trebuie o perioadă de adaptare. Tehnicianul i-a avertizat într-un mod subtil și pe cei doi fotbaliști români de la care așteaptă mult mai mult.

Jucători care nu s-au văzut niciodată în viața lor trebuie să muncească mult pentru a găsi o cale comună. Rase diferite, țări diferite, limbi diferite….

Băieții trebuie să se adapteze și să intre în formă mai repede. Altfel, nu va fi ușor”, a declarat Fatih Terim după meciul cu Trabzonspor. După meciul de la Trabzon, presa turcă l-a criticat pe antrenor pentru schimbarea lui Moruțan.

Milioane de oameni se întreabă și au curiozitatea de ce Terim l-a scos pe Moruțan? Soarta acestei partide a fost decisă de greșelile individuale și de alegerile lui Terim”, a comentat jurnalistul Bulent Timurlenk, de la publicația Sabah.

Moruțan și Cicâldău, „bijuteriile” de la Galatasaray

După ce tehnicianul Fatih Terim i-a monitorizat o perioadă de timp, Galatasaray a transferat doi fotbaliști români de mare perspectivă. Formația turcă l-a cumpărat mai întâi pe Alexandru Cicâldău (24 de ani) de la CS Universitatea Craiova pentru suma de 6,5 milioane de euro. Ulterior, vicecampioana Turciei l-a transferat pe Olimpiu Moruțan (22 de ani) de la FCSB pentru care a plătit 3,5 milioane de euro.

La debutul în prima ligă turcă, Alexandru Cicâldău a avut o evoluție foarte bună. Românul a reușit să marcheze din penalty pentru echipa sa. Nici pentru Moruțan debutul la vicecampioana Turciei nu a fost trecut cu vederea. Românul a avut o prestație bună în primul meci, reușind să ofere o pasă de gol. Însă, Galatasaray Istanbul este o echipă mare la care răbdarea este limitată, iar cei doi români au intrat deja în vizorul lui Fatih Terim după evoluțiile lor din ultima etapă.