„Moruțan are gândul la un transfer în străinătate!” Nu îi mai stă mintea la FCSB?

Olteanu Ștefan / 06.04.2021, 20:34
„Moruțan are gândul la un transfer în străinătate!” Nu îi mai stă mintea la FCSB?

La doar 21 de ani, Olimpiu Moruțan este unul dintre cei mai importanți jucători de la FCSB. 6 goluri și 11 pase decisive sunt cifrele cu care se remarcă mijlocașul în acest sezon. Prestațiile sale solide s-au reflectat și în jocul echipei. FCSB e lider în Liga I și se luptă pentru titlu cu CFR Cluj și Universitatea Craiova.

„Moruțan are gândul la un transfer în străinătate!” Nu îi mai stă mintea la FCSB?

Olimpiu Moruțan este la cel mai bun sezon al carierei, însă a fost criticat pentru prestația din ultima etapă. FCSB a întâlnit Craiova pe teren propriu, într-un duel încheiat cu scorul 0-0.
Titular și integralist, Moruțan nu a reușit cel mai bun joc al său și a fost criticat de Helmut Duckadam. Fostul președinte de onoare al clubului FCSB îl acuză pe Moruțan de lipsă de concentrare. Mai exact, Duckadam spune că ultimele discuții despre un posibil transfer în străinătate l-au afectat pe mijlocaș.

Lui Vlad i se datorează acest punct câștigat de FCSB. Eu spun că a fost un penalty apărat de Vlad, a fost o minge foarte grea, a scos-o de lângă bară, poate cum a fost al doilea penalty scos de mine la Sevilla. Eu nu ghiceam colțul, nu credeam că dă cu latul acolo.
Nu pot să-mi dau seama ce se întâmplă cu Moruțan. Probabil că discuțiile astea nu-i fac bine, cu transferul său afară. Și Adrian Șut a avut un joc prost în meciul cu Craiova” a spus Duckadam, la Digi Sport.

Moruțan, criticat de Helmut Duckadam
Moruțan, criticat de Helmut Duckadam

Galatasaray, Rennes sau Atalanta stau la pândă pentru transfer

Olimpiu Moruțan a evoluat recent la Campionatul European U21. El a început titular duelurile cu Olanda U21 și Ungaria U21, iar cu Germania U21 a fost trimis în teren în repriza secundă. Prestațiile sale de la turneul final nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor însă, cu toate acestea, cluburi importante stau în continuare la pândă pentru transferul său.
Formații ca Galatasaray, Rennes sau Atalanta sunt gata să facă o ofertă pentru Moruțan în vară, iar Gigi Becali i-a dezvăluit recent și prețul.
Nu mai puțin de 20 de milioane de euro solicită finanțatorul FCSB. Cota de piață a lui Moruțan este de 2 milioane de euro, potrivit Transfermakt.

Mijlocașul de 21 de ani va avea ocazia să se revanșeze în etapa viitoare, când FCSB va evolua în deplasare la Sepsi. Duelul e programat sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 19:00.
Roș-albaștrii sunt pe prima poziție în Liga I, cu 64 de puncte. În spatele lor, la doar un punct distanță, este CFR Cluj. Podiumul e completat de Universitatea Craiova, cu 57 de puncte,