Moruțan și Cicâldău au intrat în vizorul lui Terim. Se anunță vremuri grele pentru români

Ștefănescu Dragoș / 13.09.2021, 13:12
Moruțan și Cicâldău au intrat în vizorul lui Terim. Se anunță vremuri grele pentru români

În această vară, Galatasaray Istanbul i-a transferat pe Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan. După ce au avut prestații neconvingătoare în ultimul meci, Moruțan și Cicâldău au intrat în vizorul lui Terim.

Moruțan și Cicâldău au debutat pentru Galatasaray

După ce tehnicianul Fatih Terim i-a monitorizat o perioadă de timp, Galatasaray a transferat doi fotbaliști români de mare perspectivă. Formația turcă l-a cumpărat mai întâi pe Alexandru Cicâldău (24 de ani) de la CS Universitatea Craiova pentru suma de 6,5 milioane de euro. Ulterior, vicecampioana Turciei l-a transferat pe Olimpiu Moruțan (22 de ani) de la FCSB pentru care a plătit 3,5 milioane de euro.

La debutul în prima ligă turcă, Alexandru Cicâldău a avut o evoluție foarte bună. Românul a reușit să marcheze din penalty pentru echipa sa. Nici pentru Moruțan debutul la vicecampioana Turciei nu a fost trecut cu vederea. Românul a avut o prestație bună în primul meci, reușind să ofere o pasă de gol. Însă, Galatasaray Istanbul este o echipă mare la care răbdarea este limitată, iar cei doi români au intrat deja în vizorul lui Fatih Terim după evoluțiile lor din ultima etapă.

Moruțan și Cicâldău au intrat în vizorul lui Terim

În ultima etapă din campionatul Turciei, Galatasaray a disputat în deplasare derby-ul cu Trabzonspor. Pentru Olimpiu Moruțan a fost al doilea meci în tricoul vicecampioanei Turciei. Fatih Terim i-a oferit fotablistului român șansa de a fi titular.  După ce în prima repriză nu a reușit faze remarcabile, Moruțan a fost înlocuit după pauză. Alexandru Cicâldău a început și el ca titular partida dar nu a avut o prestație strălucită și a fost schimbat în minutul 82. Pentru Galatasaray, egalul obținut la Trabzon a fost un eșec având în vedere că vicecampioana a condus cu scorul de 2-0.

După meci, Fatih Terim a făcut câteva comentarii referitoare la jucătorii transferați recent, admițând faptul că acestora le trebuie o perioadă de adaptare. Tehnicianul i-a avertizat într-un mod subtil și pe cei doi fotbaliști români de la care așteaptă mult mai mult.

Jucători care nu s-au văzut niciodată în viața lor trebuie să muncească mult pentru a găsi o cale comună. Rase diferite, țări diferite, limbi diferite….

Băieții trebuie să se adapteze și să intre în formă mai repede. Altfel, nu va fi ușor”, a declarat Fatih Terim după meciul cu Trabzonspor.

După meciul de la Trabzon, presa turcă l-a criticat pe Fatih Terim pentru schimbarea lui Moruțan.

Milioane de oameni se întreabă și au curiozitatea de ce Terim l-a scos pe Moruțan? Soarta acestei partide a fost decisă de greșelile individuale și de alegerile lui Terim”, a comentat jurnalistul Bulent Timurlenk, de la publicația Sabah.