Nicolae Stanciu nu a mai strălucit la Slavia Praga. Tricolorul a irosit o lovitură de la 11 metri acordată echipei sale

Dragos Stefanescu 05.12.2021, 16:04
Nicolae Stanciu nu a mai strălucit la Slavia Praga. Tricolorul a irosit o lovitură de la 11 metri acordată echipei sale

Nicolae Stanciu este unul dintre liderii echipei Slavia Praga. Evoluțiile sale din acest sezon au fost totuși sub nivelul arătat în anii trecuți. În ultima etapă din campionatul Cehiei, Stanciu a irosit o lovitură de la 11 metri.

Nicolae Stanciu a irosit o lovitură de la 11 metri

Nicolae Stanciu (28 de ani) a devenit liderul Slaviei Praga dar și unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei naționale a României. Sezonul acesta, internaționalul român l-a început mai greu și nu a mai avut evoluții atât de impresionante ca în anii trecuți.

Ieri seară, Slavia Praga a înfruntat-o în deplasare pe Sigma Olomuc, în etapa a 17-a din prima ligă a Cehiei. Nicolae Stanciu fost integralist în acest meci însă a dezamăgit prin evoluția sa. Internaționalul român a ratat un penalty în minutul 52, trimițând mingea în bara transversală a porții adverse. Slavia a reușit să marcheze patru minute mai târziu, prin Kuchta, care a finalizat după o acțiune prelungită de atac. Partida s-a încheiat cu victoria la limită a Slaviei Praga, scor 1-0. După victoria de aseară, Slavia Praga se menține pe prima poziție în campionatul din Cehia, având 5 puncte mai mult decât echipa de pe locul secund, Sparta Praga.

Stanciu, gol spectaculos în etapa trecută

Deși în acest sezon, Stanciu a pornit mai greu, mijlocașul își arată valoarea când i se ivește ocazia. În meciul din etapa trecută împotriva celor de la Teplice, mijlocașul român a fost titular și integralist. După doar 16 minute de joc, Stanciu și-a asumat responsabilitatea de a executa o lovitură liberă dintr-o poziție lateral dreapta. Deși nimic nu anunța un șut pe poartă a românului, Stanciu l-a surprins pe goalkeeperul advers și a înscris un eurogol. După ce un coechipier a sărit peste minge, Stanciu a șutat în forță la vinclul colțului scurt și portarul lui Teplice a fost păcălit. Slavia Praga a câștigat partida cu scorul de 3-0, obținând a 13-a victorie a sezonului.

Slavia Praga nu renunță la Stanciu în ciuda ofertelor

Evoluțiile foarte bune din ultimii ani l-au impus pe Nicolae Stanciu definitiv la Slavia Praga. Prestațiile excelente ale internaționalului român nu au rămas neobservate și a devenit ținta principală pentru multe cluburi din străinătate. Praghezii nu doresc să se despartă de Stanciu și cer pentru transferul său peste 10 milioane de euro.

Anamaria Prodan, impresara lui Nicolae Stanciu, a explicat situația mijlocașului la campioana Cehiei.

El joacă prea bine, așa că nu o să îl dea pe 5-6 milioane. Asta este problema, la bani ne oprim. Slavia cere mult, momentan, chiar foarte mulți bani. Mai ales în perioada asta, când este criză peste tot. Este o problemă la nivel mondial, puțini își mai permit transferuri pe bani mulți. Oferte au fost, de peste tot. Am primit din America, din Mexic, din Turcia, chiar din Canada. Multe cluburi l-au dorit. Cu el nu ar fi problemă să se înțeleagă, dar e vorba de cluburi.

Știu ce salariu să îi cer, nici nu e nevoie să îl sun. Ne știm foarte bine, nu sunt probleme. El face parte din Generația de Aur a Stelei, eu așa îl consider”, a declarat Anamaria Prodan, la Realitatea Plus.

Urmăriți Playsport.ro și pe