Novak Djokovic continuă să fie lovit din toate direcțiile. „Nu știu cum i s-a permis să intre în țară. Este jenant pentru tenis”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 15.01.2022, 17:53
Novak Djokovic continuă să fie lovit din toate direcțiile. „Nu știu cum i s-a permis să intre în țară. Este jenant pentru tenis”

Lui Novak Djokovic i-a fost retrasă viza de ședere în Australia pentru a doua oară după ce a ajuns nevaccinat la Melbourne pentru a participa la Australian Open. Avocații săi au făcut apel la această decizie, iar verdictul final va fi dat în noapte de sâmbătă spre duminică.

În acest moment, șansele par extrem de mici în ceea ce privește un eventual verdict favorabil numărului 1 mondial. Cel mai probabil, se va decide deportarea lui și astfel nu va putea participa la această ediție de Australian Open, turneu pe care l-a câștigat deja de 9 ori, un record absolut.

Continuă discuțiile în legătură cu scandalul monstru care îl are în prim plan pe Novak Djokovic

Acesta nu este însă cel mai grav lucru care i se poate întâmpla lui Djokovic. El ar putea primi o interdicție de a intra în Australia valabilă 3 ani. De asemenea, el riscă închisoarea în țara natală după ce a recunoscut că a participat la mai multe evenimente în timp ce era infectat cu SARS-CoV-2.

De asemenea, imagina sa a fost șifonată iremediabil. De la izbucnirea acestui scandal de proporții, au curs atacurile la adresa sârbului de 34 de ani. Iar acum a venit rândul indianului Purav Raja, unul dintre cei mai buni jucători de dublu din lume în acest moment, să vorbească în termeni nu foarte apreciativi despre acest subiect.

Deși nu l-a atacat direct pe Djokovic, acesta a spus totuși că această situație aduce mari deservicii tenisului în general și „îi lasă un gust amar”.

Nu știu care este poziția mea, nu sunt guvernul Australiei, așa că nu știu ce poziție am. Dar știu sigur că este jenant pentru tenis. Nu știu care era situația cu viza, nu știu cum i s-a permis să intre în țară.

Tot ce pot să spun este că viza este un subiect care ține de imigrări. Orice viză care îți este acordată este subiect de imigrări. Și este, cu siguranță, o problemă cu imigrările. Așa că, teoretic, Guvernul Australiei și Imigrările au o problemă cu Federația de tenis. Iar asta ne lasă cu un gust cam amar”, a spus tenismenul indian potrivit tennisworldusa.org.

Liderul ATP a împărțit lumea tenisului în două

Purav Raja nu este nici pe departe primul jucător profesionist de tenis care se arată dezamăgit de acest eveniment. Rafael Nadal și Stefanos Tsitsipas au fost extrem de duri cu Novak Djokovic, în vreme ce Nick Kyrgios i-a luat, în mod surprinzător, apărarea sârbului.