Novak Djokovic e disperat și a făcut o cerere de urgență autorităților din Australia. Ce se întâmplă cu numărul 1 mondial

Giosanu Catinca / 08.01.2022, 14:55
Novak Djokovic e disperat și a făcut o cerere de urgență autorităților din Australia. Ce se întâmplă cu numărul 1 mondial

Novak Djokovic a ajuns la capătul puterilor. Literul ATP nu mai rezistă în centrul de carantină de la Melbourne, unde este reținut.

Sârbul a solicitat să fie transferat de la centrul din Melbourne, pentru a se putea antrena înaintea primului Grand Slam din 2022, Australian Open. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de sâmbătă, de către avocaţii săi, transmite AFP.

Djokovic a cerut să fie transferat de la centrul din Melbourne

Jucătorul de tenis Novak Djokovic nu mai rezistă să stea închis în hotelul în care l-au dus autoritățile australiene. El a fost plasat în centrul Park Hotel după sosirea în Australia, “în ciuda solicitărilor sale de a fi transferat”, au notat avocaţii într-o cerere depusă la un tribunal federal.

Avocaţii au subliniat, de asemenea, că sportivul beneficia de o derogare în ceea ce priveşte vaccinarea anti-Covid, având în vedere că a fost infectat cu virusul ucigaș în decembrie.

Sârbul este supărat că nu se poate antrena

Djokovic, care nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, a primit o ‘”derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Rafael Nadal, despre scandalul creat în jurul lui Djokovic

Nadal, care s-a recuperat recent după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, a vorbit despre problema în care se află rivalul său, Novak Djokovic.

Ce se întâmplă nu e bine pentru nimeni. Dar nu o pot avea o opinie clară pentru că nu știu toate detaliile. Pare o situație dificilă. Tot ce pot să spune e că am trecut prin multe provocări și că multe familii au suferit mult în acești doi ani de pandemie.

E normal ca oamenii de aici din Australia să fie frustrați cu privire la acest caz. Au trecut prin perioade de lockdown și mulți nu s-au putut întoarce acasă. Pot spune că eu cred în specialiștii din medicină, iar dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm, atunci ne vaccinăm. Acesta este punctul meu de vedere.

Cred că, dacă Djokovic ar fi vrut să joace aici, ar fi putut să o facă fără probleme. A mers pe alt drum, a luat alte decizii. Fiecare e liber să decidă ce vrea, dar pot exista consecințe.

Sigur, nu-mi place situația asta. Îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, știa condițiile de multe luni. A luat altă decizie”, a spus Rafael Nadal.