Nu mai e nimic de făcut pentru Simona Halep! Organizatorii celui mai important turneu al începutului de an nu mai pot modifica nimic

Robert Zanfir 05.01.2023, 22:34
Nu mai e nimic de făcut pentru Simona Halep! Organizatorii celui mai important turneu al începutului de an nu mai pot modifica nimic

Simona Halep (31 de ani) a pierdut și ultima potențială șansă de a participa la Australian Open. Organizatorii turneului de la Melbourne au acordat și ultimul wild card, astfel că românca nu mai poate intra pe tabloul principal. Avocații fostului număr 1 mondial au sperat să poată ridica suspendarea primită în cazul de dopaj înaintea pronunțării unui verdict.

Mai sunt zece zile până la primul turneu de Grand Slam al anului. Australian Open 2023 este programat între 16-29 ianuarie, iar interesul și așteptarea fanilor sunt în creștere. Sportivii își turează deja motoarele în turneele pregătitoare de la Auckland (Noua Zeelandă) sau Adalaide (Australia). Din păcate pentru fanii săi, Simona Halep a ratat și ultima șansă, minusculă, ce-i drept, de a reveni la fileu. Românca a păstrat o cât de mică speranță că va putea scăpa de suspendarea provizorie din tenis, înaintea primirii verdictului în cazul de dopaj în care este implicată.

Simona Halep a pierdut și ultima șansă de participa la Australian Open

Deși nu a mai jucat din august 2022, după eliminarea din turul 1 de la US Open, Simona Halep a nădăjduit că schimbarea anului îi va schimba și norocul. În presa internațională s-a vorbit despre posibilitatea ca românca să primească un wild card la Australian Open. Astfel, fostul număr 1 mondial ar fi putut reveni în tenis, cu condiția ca suspendarea primită să îi fie ridicată.

În cele din urmă, organizatorii Grand Slamului de la Antipozi au anunțat și cine va primi ultima „invitație”. Moyuka Uchijima din Japonia (117 WTA) a primit al 8-lea wild card acordat de australieni atât la masculin, cât și la feminin. Venus Williams, care tocmai a părăsit dramatic turneul de la Auckland, este una dintre norocoase.

Ce urmează pentru Simona Halep

Pe lângă amânarea revenirii pe teren, Halep va rata și o sumă frumușică prin neparticiparea la Australian Open. Ediția din acest an se anunță una dintre cele mai atractive, cel puțin din punct de vedere financiar. Organizatorii au anunțat premii record. Sumele puse în joc au fost majorate cu 4,9% față de ediția trecută și vor totaliza 53,5 milioane de dolari americani! Astfel, fiecare jucătoare va avea asigurată suma de 74.198 de dolari.

Pentru a putea accesa iar premiile consistente din tenis, Halep va trebui să își dovedească nevinovăția în fața Sports Resolutions, tribunalul independent de la Londra.

,,2022 norii tăi au fost grei, 2023 arată-mi soarele, te rog. Am citit toate mesajele voastre și vreau să vă mulțumesc din suflet pentru gândurile frumoase!!! Sunt în drum spre soarele de deasupra norilor. Nu mă las eu așa ușor! Vă îmbrățișez pe toți și vă doresc un an plin de zile senine!”,
Simona Halep, pe Instagram.

Urmăriți Playsport.ro și pe