O altă voce puternică a fotbalului românesc i se alătură lui Boloni și critică situația de la echipa națională

Ștefănescu Dragoș 29.03.2022, 14:09
O altă voce puternică a fotbalului românesc i se alătură lui Boloni și critică situația de la echipa națională

Naționala României a pierdut lamentabil partida de pe teren propriu cu Grecia, scor 0-1. Această înfrângere a produs un val de critici la adresa ”tricolorilor” dar și a lui Edi Iordănescu. Helmut Duckadam s-a alăturat și el contestatarilor. Legendarul portar al Stelei consideră că Edi Iordănescu se confruntă cu aceleași probleme ca și Mirel Rădoi, neavând șanse mari de reușită.

Helmut Duckadam, critici dure la adresa naționalei României

Edi Iordănescu a debutat cu stângul pe banca echipei naționale a României. ”Tricolorii” au pierdut lamentabil amicalul de pe teren propriu cu Grecia, scor 0-1. Echipa noastră a arătat multă naivitate în joc, irosind foarte multe mingi și nereușind să pună presiune pe adversar. După o primă repriză dezastruoasă, în partea secundă ”tricolorii” au reușit să echilibreze partida însă fără rezultat pe tabela de scor. După acest insucces, pentru naționala României urmează amicalul de marți seară cu Israel.

Jocul prestat de ”tricolori” în fața Greciei a produs un val de nemulțumire printre oamenii din fotbalul românesc. Criticile nu au întârziat să apară atât la adresa jucătorilor cât și a lui Edi Iordănescu.

Helmut Duckadam a vorbit și el despre situația de la națională. Legendarul portar a admis că acum înțelege de ce Ladislau Boloni a refuzat să preia în orice condiții naționala. Duckadam consideră că Edi Iordănescu are o misiune aproape imposibilă, confruntându-se cu aceleași probleme ca și Mirel Rădoi.

Din nou am realizat ca Boloni avea dreptate să refuze condițiile FRF. Edi are o situație ingrată cu același lot ca și Rădoi, jucători care mai mult nu joacă sau ies in evidență cu Medias sau Dinamo. Nici Edi nu reușește să construiască.

Trebuie reanalizat acest contract și FRF să înțeleagă că Liga Națiunilor ar trebui să fie un moment de care să profităm să formăm o echipă cu șanse la un European. Dacă nu, vom rata iar cu brio”, a spus Boloni, la Radio Gold FM.

Cornel Dinu consideră falimentară tactica lui Edi Iordănescu

După înfrângerea cu Grecia, legendarul Cornel Dinu a lansat o serie de critici dure la adresa jucătorilor echipei naționale a României. Dinu nu a fost mulțumit nici de tactica lui Edi Iordănescu. Prestația fotbaliștilor ofensivi de bandă folosiți de selecționer din primul minut, respectiv Alexandru Maxim și Alexandru Mitriță a fost dezamăgitoare. El i-a comparat pe aceștia cu „niște trotinete”, în vreme ce Ivan, Tănase și Octavian Popescu au fost în viziunea sa „jucători cu motoare”.

Grecii nu ne-au făcut daruri. Noi avem relaţii foarte bune, am cunoscut familiile importante care au condus în Grecia. Oricum am lua-o, deşi nu au fabrici, industrii, au turism, lămăi, vapoare şi au ceva în plus care nouă ne lipseşte.

Se descurcă în orice situaţie. O echipă greşit începută, o inspiraţie pe care nu i-am atribuit-o lui Edi. Îi doresc inspiraţie! Se scrie numele său cu W, mai britanic, dar el este mai mult un Edi de la noi.

Au intrat jucătorii care, după părerea mea, trebuia să joace de la început. Tănase în locul lui Puşcaş, nu ştiu de ce l-au selecţionat pe Puşcaş! N-a contat sub nicio formă, nu a contat şi Maxim, Mitriţă. Sunt mult mai descurcăreţi decât noi. Nu îmi închipui de ce a jucat Bordeianu în această seară!

Edi Iordănescu a înlocuit nişte trotinete, cu jucători cu motoare, care au capacitate. Tănase, Ivan, Popescu trebuiau să joace de la început”, a spus Cornel Dinu potrivit Telekom Sport.