O nouă afacere pe axa București- Botoșani. Gigi Becali îi vireaza 420.000 de euro lui Iftime.

Ștefănescu Dragoș / 23.08.2021, 19:06
O nouă afacere pe axa București- Botoșani. Gigi Becali îi vireaza 420.000 de euro lui Iftime.

Telenovela transferului lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray a ajuns la final. Gigi Becali a confirmat plecarea fotbalistului la vicecampioana Turciei. În urma transferului, Gigi Becali îi virează 420.000 de euro lui Valeriu Iftime.

Olimpiu Moruțan a fost vândut la Galatasaray Istanbul

După ce în ultimele săptămâni plecarea lui Olimpiu Moruțan (22 de ani) la vicecampioana Turciei a fost vehiculată mult în media românească, mutarea s-a realizat în cele din urmă. Finanțatorul FCSB-ului, Gigi Becali, a confirmat plecarea fotbalistului la Galatasaray. Latifundiarul din Pipera a dezvăluit și suma pentru care l-a lăsat să plece pe Moruțan. Turcii l-au convins pe Becali oferindu-i 5,7 milioane de euro.

Da, l-am vândut pe Moruţan la Galatasray. Suma este de 5,7 milioane de euro. Patru milioane de euro vor plăti acum pe el, plus 1,5 milioane de euro dacă se califică în grupele Europa League.

Dar Galatasaray se va califica în grupele Europa League şi asta va fi suma. Eu sunt mulţumit!”, a spus Becali, pentru Fanatik.

Pentru Olimpiu Moruțan va fi prima experiență în străinătate. Fotbalistul a mai jucat la Universitatea Cluj și FC Botoșani. La Galatasaray el va fi coleg cu mijlocașul Alexandru Cicâldău, care a fost transferat de la Universitatea Craiova, pentru 6,5 milioane de euro.

Gigi Becali îi vireaza 420.000 de euro lui Iftime

În urma transferului lui Moruțan la Galatasaray, fostul club al fotbalistului va avea de câștigat o sumă importantă de bani. Moruțan a fost jucătorul lui FC Botoșani în perioada 2016-2018. După ce l-a vândut la FCSB pentru 700.000 de euro, patronul Valeriu Iftime a păstrat 10% dintr-un viitor transfer.

Conform declarațiilor făcute de Gigi Becali, FC Botoșani va încasa cel puțin 420.000 de euro după transferul lui Moruțan la Galatasaray. Suma reprezintă exact 10% din suma de transfer plătită acum de turci pentru mijlocaș (4,2 milioane de euro). Tranzacția poate ajunge la 5,7 milioane de euro, în funcție de anumite bonusuri din contract.

Acum aud prima dată de discuțiile cu Galata. Gigi nu m-a sunat să îmi cumpere cele 9 la sută din procente, pardon, 10 la sută, dar chiar și așa pe astea nu i le vând.

Să îl vândă el la Galata sau la o altă echipă pe Moruțan, iar eu o să îmi aștept partea mea din transfer”, spunea recent Iftime.

Olimpiu Moruțan a evoluat pentru FCSB în 107 meciuri, a marcat 14 goluri și a oferit 30 de pase decisive. În sezonul 2019 – 2020 Moruțan a câștigat Cupa României cu FCSB, acesta fiind singurul său trofeu de până acum. Olimpiu Moruțan este cotat la 2,8 milioane de euro.