O nouă plecare de la FCU Craiova. ”Mi-aș fi dorit să câștig ultimul meci”

Ioan Valentin Oprea 07.06.2023, 19:14
O nouă plecare de la FCU Craiova. ”Mi-aș fi dorit să câștig ultimul meci”

După ce s-a despărţit, la finalul acestui sezon, de antrenorul principal Nicolo Napoli, FCU Craiova a rămas şi fără un important jucător din defensivă. Jeremy Huyghebaert şi-a luat adio de la gruparea din Bănie. Acesta evolua pentru alb-albaştri încă din 2020, când clubul patronat de Adrian Mititelu activa încă în divizia secundă.

Experimentatul fotbalist belgian a sosit la Craiova, din postura de jucător liber de contract. Înainte de a fi adus la gruparea de pe „Ion Oblemenco”, Huyghebaert a evoluat la Mouscron. În ultima ediţie a Superligii, Huyghebaert a strâns 32 de apariţii pentru „juveţi”.

Rezervă în meciurile de baraj cu FC Voluntari şi CFR

În ultima sa partidă la FCU Craiova, jucătorul de 34 de ani a bifat doar un sfert de oră în barajul pentru Conference League, cu CFR Cluj. Belgianul nu a fost titular nici în jocul precedent, cu FC Voluntari, decis în urma loviturilor de departajare.

După 3 ani și 100 de meciuri oficiale pentru FCU, a sosit momentul pentru mine și familia mea să vă spunem la revedere. Am trăit multe momente frumoase pe teren și în afara lui în acești 3 ani”, a transmis Huyghebaert, pe pagina sa de Facebook.

Încântat de experienţa trăită în Bănie

Apătărătorul de 34 de ani se declară încântat de experienţa trăită în Bănie, dar are încă regrete, după ce Craiova a ratat calificarea în cupele europene. Huyghebaert e, în schimb, ferm convins că Bauza şi ceilalţi coechipieri ai săi vor reuşi un sezon mult mai bun începând din vară.

Mi-aș fi dorit să câștig ultimul meci și să vă ofer calificarea în Europa, dar istoria a decis altfel. Vrem să mulțumim tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit în viața noastră. Mulțumim suporterilor pentru susținerea lor”, a mai completat Huyghebaert.

Adrian Mititelu a reuşit, pe de altă parte, să-l convingă pe atacantul Aurelian Chiţu să continue în Bănie. Vârful de 32 de ani şi-a prelungit înţelegerea pentru încă un sezon şi va încasa un salariu lunar de 8000 de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe